Рада підтримала урядові законопроекти про соціальний захист родин з дітьми та переміщених осіб
четвер, 15 січня 2015, 16:15

Верховна Рада на засіданні у четвер, 15 січня, проголосувала за основу та в цілому урядові законопроекти про соціальний захист родин з дітьми та про соціальні гарантії для переміщених осіб. 

Представляючи законопроекти з парламентської трибуни, голова Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, член фракції «Народний фронт» Людмила Денісова заявила, що комітет схвально оцінив ініціативи Уряду, враховуючи їх соціальну направленість. 

Закон про соціальний захист родин з дітьми розроблений Урядом Арсенія Яценюка і є продовженням діяльності Кабінету Міністрів щодо удосконалення окремих положень соціальної політики. 

Людмила Денісова зазначила, що даний законопроект посилює соціальні гарантії для родин з дітьми.  

«Зокрема, планується, по-перше, надати додаткову оплачувану відпустку тривалістю 10 днів для працюючих батьків з 55 тис. родин, які виховують інвалідів І групи підгрупи «А» - осіб з найтяжчим ступенем ураження здоров’я та високою залежністю від постійного стороннього догляду», - сказала народний депутат. 

«По-друге, врегульовується питання продовження виплати ще протягом 1 року допомоги на дитину до досягнення нею трирічного віку 126 тисяч сім'ям, у яких народилася перша дитина до 30 червня 2014 року, і виплата допомог при народженні першої дитини проводиться протягом 24 місяців», - зазначила Денісова. 

По-третє, за її словами, спрощується механізм призначення допомоги при народженні дитини: для призначення такої допомоги надаватимуться лише заява встановленої форми та копія свідоцтва про народження дитини, на яку призначається допомога. 

Крім того, Людмила Денісова заявила, що урядовий законопроекти «Про відпустки» (№1543) передбачає додаткові соціальні гарантії для переміщених осіб, які залишили свої робочі місця або не можуть працювати на території проведення антитерористичної операції у зв’язку з небезпекою для життя та здоров’я. 

«Положеннями закону пропонується надати працівникам, які працюють на території проведення антитерористичної операції, право на отримання відпустки без збереження заробітної плати на період проведення такої операції у відповідному населеному пункті з урахуванням часу, необхідного для повернення до місця роботи, але не більш як 7 днів після прийняття рішення про її припинення», - сказала Людмила Денісова. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua