Дмитро Тимчук: «Потрібно реформувати весь силовий сектор (ФОТО)
п’ятниця, 19 вересня 2014, 03:00

Кардинальні зміни у МВС повинні ініціювати комплексні реформи в усіх силових структурах держави.

Про це заявив координатор Військової ради партії «Народний фронт» Дмитро Тимчук, коментуючи презентовану концепцію реформи МВС України.

«На прикладі подій у Криму та на Донбасі ми переконалися, що небажаючі годувати власну армію будуть годувати чужу. Цей підхід потрібно змінювати. Адже відтепер це стосується усіх збройних формувань, правоохоронців та спецслужб держави. Ми пересвідчилися, що тотальна корупція і провальна кадрова політика у «силовиків» призводять до вкрай негативних наслідків для держави та суспільства не лише у мирний час. Якщо правоохоронці масово перебігають на бік супротивника, а армія відмовляється застосовувати зброю для захисту суверенітету держави, як це було навесні цього року, - це означає, що система повністю прогнила. Отже, косметичними заходами, які б до того ж відбувалися лише в окремих відомствах, проблему не вирішити», - вневнений він.

За словами Тимчука, події на Донбасі також засвідчили, що під час військової агресії проти країни для її відбиття повинні бути максимально задіяні усі «силові» структури, які повинні працювати у тісній взаємодії.

«Раніше процес реформування та розвитку своєї структури кожне відомство здійснювало окремо. Адже вважалося, що у разі військової загрози буде задіяна регулярна армія, під час внутрішніх подій – міліція та Внутрішні війська (Національна гвардія). Зараз Росія застосовує проти України так звані «гібридні» дії, коли війська агресора діють разом з місцевими бандформуваннями та терористичними групами. Відповідно, для протидії Україна активно застосовує одночасно і свої Збройні Сили, і Національну гвардію, і міліцію, і СБУ, і розвідку. І ми бачимо, які чималі проблеми виникають в плані організації їх взаємодії», - наголосив  координатор Військової ради партії «Народний фронт».

Тимчук переконаний, що силові структури повинні розвиватися у взаємодії, а реформування їх  повинно бути узгодженим.

«Усі правоохоронні, збройні формування, спецслужби, розвідувальне товариство повинні працювати разом для можливості нейтралізації тих комплексних загроз, які виникають перед Україною. А тому нинішнє реформування МВС повинно «запустити» кардинальне реформування усього військового та невійськового секторів безпеки держави», - резюмував він.     

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua