Росія готується до продовження бойових дій на Донбасі, - координатор Військової ради «Народного фронту»
п’ятниця, 19 вересня 2014, 03:00

На великий жаль, події останніх діб не викликають сумнівів щодо намірів російського керівництва продовжувати активні бойові дії на Донбасі попри запропонований офіційним Києвом план мирного врегулювання конфлікту, оголошення «перемир’я» та прийняття законів щодо «особливого статусу» певних районів Донбасу та амністії.

Про це заявив координатор Військової ради Партії «Народний фронт» Дмитро Тимчук, коментуючи останні події на Донбасі.

«Ми спостерігаємо кілька процесів, які дають нам право стверджувати про це. Перш за все, як бачимо, не припиняються обстріли позицій українських військ. Але це верхівка айсберга. Адже, водночас, відбувається ротація російських військ на Донбасі, причому солдатів строкової служби замінюють контрактники. Це означає, що Путін намагається нейтралізувати резонанс, який виник у Росії через масову загибель солдатів-строковиків. Але, водночас, активно готується для подальшого застосування своєї армії в України», - переконаний Тимчук.

«Про ці плани також свідчить заміна керівництва терористичних угруповань з представників ФСБ, які є фахівцями з нейтралізації «внутрішнього ворога», на представників ГРУ ГШ ЗС РФ, які спеціалізуються на «гібридних» діях проти регулярних військ супротивника. А також такі «невеличкі деталі», як створення ешелонованої системи протиповітряної оборони і потужної ремонтної бази на окупованих територіях Донбасу, що дасть можливість ремонтувати пошкоджену військову техніку і озброєння російсько-терористичних військ «на місцях», не вивозячи їх до РФ», - вказав координатор Військової ради Партії «Народний фронт».

«Отже, це означає, що, продовжуючи спроби мирного урегулювання конфлікту, українська влада повинна негайно створити полосу оборони навколо окупованої території, та проводити заходи щодо підготовки мобрезерву і забезпечення військ озброєнням та військовою технікою», - вказав Тимчук.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua