Комітет ВР з питань соцполітики наполягає на терміновому розгляді законопроекту щодо полегшення працевлаштування внутрішньо переміщених осіб
понеділок, 2 лютого 2015, 16:20

Голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, член фракції «Народний фронт» Людмила Денісова заявляє про необхідність розглянути на поточному пленарному тижні законопроект № 1496 щодо посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, який полегшить процедуру їх працевлаштування. 

Про це вона сказала у понеділок на Погоджувальній раді.

За її словами, нагальність розгляду законопроекту спричинена тим, що на цей момент 111 тисяч внутрішньо переміщених осіб потребують працевлаштування, у той час як кількість вакансій в Україні складає лише близько 40 тисяч.

Людмила Денісова зазначила, що загалом як внутрішньо переміщені особи зареєстровано 953 тисячі людини – це 676 тисяч сімей. 

Зокрема, законопроект передбачає надавати роботодавцям за працевлаштування осіб, які переїхали з тимчасово окупованої території чи зони проведення АТО, компенсацію витрат на оплату праці таких осіб тривалістю до 6 місяців, а в залежності від ситуації на ринку праці області - до 12 місяців. 

«При цьому, на роботодавця покладається обов’язок забезпечити зайнятість таких осіб протягом періоду, удвічі більшого, ніж виплата компенсації (наприклад, компенсація виплачувалась 3 місяці – особа повинна пропрацювати 6 місяців)», - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Крім того, документом пропонується надавати зареєстрованому безробітному компенсацію витрат на переїзд до місцевості, де вони працюватимуть, та витрат на проходження медичного та/або наркологічного огляду, якщо це потрібно для працевлаштування.

Народні депутати також пропонують розширити перелік осіб, які мають право на отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua