Координатор Військової ради «Народного фронту»: Щоб виявити «слабкі ланцюги» у системі військового управління, не потрібні тривалі розслідування
понеділок, 22 вересня 2014, 03:00

Вище військове керівництво не робить «кадрових висновків» з трагічних помилок та бездіяльності керівників органів військового управління, що створює усі підстави для повторення катастрофічних ситуацій на кшталт «Іловайського котла».

Про це заявив координатор Військової ради партії «Народний фронт» Дмитро Тимчук.

«За весь час так званої антитерористичної операції на Донбасі ми не бачили суттєвих кадрових перестановок ні на вищому, ні на середньому рівні управління. Це означає, що генерали, які повністю дискредитували себе в плані безвідповідальності, відсутності ініціативи та вміння керувати військами, адекватного реагування на зміни оперативної обстановки та вміння швидко приймати правильні рішення, продовжують керувати на найвідповідальніших ділянках фронту», - переконаний Тимчук.

«Вже з початку так званого перемир’я ми кілька разів спостерігали формування котлів, в які мало не потрапили наши війська. Зараз підрозділи, які перебувають під постійними обстрілами та несуть втрати, відводять з небезпечних ділянок в останній момент. Тоді як з самого початку дії Мінського протоколу було зрозумілим, що противник не припинить активних дій. Отже, відразу повинен був бути складений план відведення військ з небезпечних ділянок та організації позиційної оборони. Але все робиться виключно ситуативно, адже військами керують ті самі генерали, що прогавили російське вторгнення наприкінці серпня, або ж просто втікли з поля бою», - заявив координатор Військової ради партії «Народний фронт».

На його думку, для проведення ротації кадрів не потрібно очікувати результатів тривалих розслідувань за окремими трагічними випадками. «Ніхто не каже, що цих керівників потрібно саджати за грати без судових вироків, але і залишати їх на посадах – це злочин. Адже за півроку бойових дій вже давно є зрозумілим, хто з військових посадовців явно займає чуже місце. Та військове і військово-політичне керівництво панічно бояться знімати людей з посад та призначати на них тих, хто добре зарекомендував себе. Адже воно чомусь живе за правилами «мирного часу», не усвідомлюючи, що кадрове питання – чи не найголовніше під час війни», - резюмував Тимчук.    

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua