Верховна Рада має ухвалити зміни до закону про телебачення та радіомовлення для захисту інформаційного суверенітету України, - Юрій Тимошенко
п’ятниця, 6 лютого 2015, 15:07

Проект закону №1768 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення», внесений до Верховної Ради депутатами від фракції «Народний фронт», спрямований на захист інформаційного суверенітету України.

Про це з парламентської трибуни заявив народний депутат Юрій Тимошенко.

Він зазначив, що російські ЗМІ виступають одним із механізмів гібридної війни, засобом маніпуляції масової свідомості, рупором дезінформації як власних громадян, так і населення окупованих територій.

«За таких обставин наявність інвестицій держави-агресора в статутному капіталі вітчизняних телерадіоорганізацій створює загрозу інформаційному суверенітету України, зумовлює потенційну небезпеку інформаційної агресії та експансії через вплив на редакційну політику таких телерадіоорганізацій», - пояснив депутат.

Юрій Тимошенко уточнив, що проект закону передбачає запровадження заборони на створення телерадіоорганізацій юридичними особами, заснованими іноземними юридичними й фізичними особами та особами без громадянства, а також нерезидентами, що зареєстровані в одній з офшорних зон, перелік яких визначений Кабінетом міністрів України.

Запроваджена заборона на участь іноземних фізичних та юридичних осіб у статутному капіталі телерадіоорганізацій, якщо такі особи є резидентами держави, визнаної згідно з законодавством України державою-окупантом, або визнаної згідно з нормами міжнародного права державою-агресором.

Документ також передбачає надання права Національній раді з питань телебачення та радіомовлення звертатися до суду щодо анулювання ліцензії телерадіоорганізації у випадку порушення нею встановлених заборон.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua