Геополітична група "12+" засудила російську військову агресію проти України
вівторок, 31 березня 2015, 03:00

Геополітична група "12+", до якої входять всі члени Європейського Союзу та країни-кандидати на членство в ЄС, ухвалила Декларацію на підтримку України.

Засідання групи відбулося у понеділок в Ханої (В’єтнам) в рамках 132-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу, повідомила член делегації від України, народний депутат фракції "Народний фронт" Людмила Денісова.

За її словами, проект декларації внесла на розгляд групи "12+" українська делегація.

"Члени групи "12+" заявили про підтримку українського народу, який, як наголошено в Декларації, потерпає від російської агресії. Представники парламентів Європейського Союзу та багатьох інших держав підтвердили, що у 2014 році Російська Федерація розпочала гібридну війну проти України. А її результатами стали окупація Криму та гарячі сутички на Сході України", - сказала Денісова.

Вона додала, що члени групи "12+" визнають, що російська підтримка нелегальних військових формувань на Донбасі, їхнє фінансування та озброєння дестабілізує ситуацію в Україні, створює загрози територіальній цілісності держави, а також дестабілізує ситуацію в усій Європі.

"Група "12+" Міжпарламентського союзу закликала міжнародне співтовариство засудити незаконні дії Росії та розширити політичний тиск на РФ, щоб змусити її виконувати свої зобов'язання відповідно до міжнародних договорів, усуваючи грубе порушення світового порядку і системи безпеки", - підкреслила Людмила Денісова.

Виступаючи під час засідання Асамблеї Міжпарламентського Союзу на тему "Роль парламентів у протидії зростаючій загрозі тероризму", Людмила Денісова наголосила: "Україна залишається об’єктом воєнної агресії з боку Російської Федерації, яку вона здійснює, серед іншого, і через підтримку та забезпечення масштабних терористичних атак".

Вона підкреслила, що Росія не виконує своїх зобов’язань щодо дотримання загальновизнаних норм міжнародного права та вже досягнутих домовленостей.

"Так, Крим залишається окупованим, а вимоги демократичної спільноти щодо припинення агресії, постачання зброї, техніки та живої сили терористам ігноруються Кремлем", - сказала народний депутат.

Вона закликала надати Україні необхідну військову допомогу з метою посилення її оборонних можливостей, гуманітарну допомогу для постраждалого мирного населення та внутрішньо переміщених осіб і сприяти відновленню критично важливої інфраструктури на Донбасі.

"Закликаємо міжнародне співтовариство визнати факт агресії проти України, окупації її території і посилити вимоги щодо повернення до міжнародновизнаних кордонів України, запобігши створенню небезпечного прецеденту у вигляді грубого порушення  світового порядку та системи безпеки, що склалася після Другої світової війни", - підкреслила Людмила Денісова.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua