Людмила Денісова: Майже 400 тис. переселенців з Донбасу та Криму тимчасово розміщені в інших регіонах України
четвер, 9 жовтня 2014, 18:48

За оперативною інформацією Міжвідомчого координаційного штабу, станом на 8 жовтня 2014 року, наявні дані про 399 964 особи, які централізовано тимчасово забезпечені житлом, з яких: переселенці зі Сходу – 381 375 осіб; з кримського півострову – 18 589 осіб.

Про це сьогодні повідомила Міністр соціальної політики, кандидат у народні депутати від Політичної партії «Народний фронт» Людмила Денісова під час розширеної наради про організацію роботи органів соціальної сфери щодо захисту переселенців та надання соціальної підтримки населенню при оплаті житлово-комунальних послуг.

У нараді взяли участь керівники обласних департаментів соціального захисту населення, центрів зайнятості та управлінь Пенсійного фонду України, представники Державної служби надзвичайних ситуацій, УВКБ ООН, Грузії. 

«Головним завдання в нашій роботі є відновлення (переведення) всіх соціальних допомог, пенсій, послуг, які громадяни отримували за постійним місцем свого проживання, або здійснення нових призначень, що має відбуватися за новим місцем перебування наших громадян без затримок, за спрощеним порядком та поданими заявами», - наголосила Міністр. 

Людмила Денісова повідомила, що із загальної чисельності розміщених переселенців особами працездатного віку є 50% - майже 200 тис., 31% - це діти, 19% - це інваліди та особи похилого віку (майже 77 тис. осіб). 

Міністр зауважила, що таких осіб значно більше, оскільки багато хто з них вирішує питання тимчасового перебування самостійно чи за допомогою родичів та знайомих.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua