Дмитро Тимчук: На озброєнні України не повинно бути техніки російського виробництва (відео)
середа, 15 жовтня 2014, 15:21

Військова Рада Політичної  партії  «Народний фронт» розробила кілька пропозицій щодо реформування сектора протиповітряної  оборони, що передбачає  наступні пункти: модернізацію  технічного оснащення,  відмову від техніки російського виробництва та інтеграцію  української  протиповітряної системи в європейські структури.

Про це сьогодні заявив координатор Військової  ради,  кандидат у народні депутати від «Народного фронту» підполковник запасу Дмитро Тимчук.

«Ми прописали своє  бачення реформування всього  сектора протиповітряної  оборони. Основні проблеми  - практично вся техніка протиповітряної  оборони російського  виробництва. Відповідно те,  що наш противник знає всі технічні параметри, -  є проблемою. Йому  відомі всі характеристики: від наших  радіостанцій до зенітних  керованих  ракет. Тобто у цьому плані питання протидії нам росіяни вирішують просто», - заявив Дмитро Тимчук.

За його словами,  техніка, яка знаходиться на балансі протиповітряної  системи оборони України, дуже застаріла. Приблизно 80-85% зразків уже вичерпали всі свої  ресурси.

«У той же час модернізація теж має свої  межі. Бо навіть відремонтовані зенітні комплекси не відповідають вимогам часу. У цьому плані постає  логічне питання: чим ми будемо прикривати повітряний простір країни у разі повномасштабної  агресії із застосування повітряної  атаки?», - наголосив Тимчук.

«У зв’язку з постійним скороченням армії у нас відійшли від зонального  до об’єктового принципу охорони. Тобто замість єдиної  «парасольки» протиповітряної  оборони перейшли до точкової  системи. Така оборона була лише над  Києвом,  атомними електростанціями та промисловими  об’єктами. Як наслідок - сьогодні Україна не може забезпечити належну охорону свого повітряного простору перед агресією», - сказав він.

За словами Дмитра Тимчука, слід провести цілу низку заходів з укріплення протиповітряної  системи оборони України.

Перше, що пропонує Військова рада, – це оснащення  багатоцільовою зенітно-ракетною системою покоління «чотири плюс», яка могла би стати основною  цієї системи.

«Ми  розглядаємо варіант закупки американської  системи «Петріот».  Ці комплекси пройшли бойову обкатку і показали свою  високу ефективність,  починаючи з Іраку 1991 року і закінчуючи сучасними військовими конфліктами. Тобто це система,  на яку не шкода витратити кошти,  оскільки вона належно працює. Головний принцип  - нічого не закупати у росіян», - наголосив Тимчук.

Також  координатор  Військової  ради окремо завернув увагу на заходи щодо модернізації військової авіації.

«Транспортну авіацію ми виробляємо  без  проблем, а от із  військовою є проблеми. У цьому плані ми розглядаємо як варіант  шведські винищувачі четвертого покоління «Гріпен», - заявив Тимчук.

Координатор  Військової  ради підкреслив,  що бачить майбутнє  української  протиповітряної  системи захисту в інтеграції із західними структурами.

«Знову ж таки, треба розглядати систему нашої протиповітряної  оборони в її  інтеграції  з Європою в рамках  ЄС, НАТО тощо.   Ми маємо взяти за принцип - нічого спільного з російською оборонкою», - резюмував Тимчук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua