Охорону держкордону на російській та придністровській ділянках треба перевести у формат воєнізованого підрозділу, – Дмитро Тимчук
середа, 15 жовтня 2014, 15:28

Розроблений Військовою радою «Народного фронту» проект з модернізації державної прикордонної служби «оцінюється досить високо, і його ефективність буде продемонстровано вже найближчим часом».

Про це заявив на прес-конференції у Києві в середу, 15 жовтня, військовий експерт, координатор Військової ради «Народного фронту» Дмитро Тимчук.

«Цілком зрозуміло, що необхідно відходити від європейського формату охорони кордону, зокрема, від принципу моніторингу кордону, згідно з яким Держприкордонслужба з воєнізованого формування переходила в формат правоохоронного органу – у прикордонників вилучалася важка зброя, авіація і т.д.», – наголосив військовий експерт.

За його словами, концепція реформування Державної прикордонної служби передбачає комбінований формат охорони кордону.

Експерт пояснив, що на західному кордоні України пропонується зберегти роботу Держприкордонслужби у форматі правоохоронного органу, оскільки жодних викликів чи загроз на цьому напрямку не вбачається. Натомість на Сході та кордоні з Придністров’ям планується перевести роботу Держприкордонслужби у формат воєнізованого підрозділу.

«У мирний час - це охорони й захист кордону, у випадку військового нападу – можливість організації оборони», – уточнив Дмитро Тимчук.

Він додав, що з цією метою - окрім інженерних споруд та проекту «Стіна» - необхідно оснащувати підрозділи Державної прикордонної служби мотоманевровими групами кількістю в 200-300 службовців, забезпеченими бронетехнікою та мінометами.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua