Людмила Денісова на Харківщині: Уряд надає соціальне забезпечення переселенцям і оперативно вирішує їхні нагальні питання
середа, 15 жовтня 2014, 21:29

Держава надасть вимушеним переселенцям грошову допомогу на 6 місяців для оплати орендованого житла та житлово-комунальних послуг. Про це сьогодні повідомила Міністр соціальної політики, кандидат у народні депутати від політичної сили «Народний фронт» Людмила Денісова під час свого робочого візиту до Харківської області.

На Південному вокзалі вона поспілкувалася з представника волонтерських організацій і переселенцями.

За словами Міністра, ця допомога надається особі чи сім'ї. Непрацездатні громадяни – це пенсіонери, батьки, які доглядають за дітьми або престарілими громадянами, інвалідами, на них передбачається 884 грн. на місяць. Для працездатних громадян ця сума становить 442 гривні.

«Два місяці їм призначається така допомога. У середньому на сім'ю виходить до 2400 гривень, а далі необхідною умовою для працездатних громадян, щоб вони отримували допомогу, необхідно працевлаштуватися. Можна знайти роботу через центри зайнятості, можна самостійно. Ми дізнаємося про це через базу Пенсійного фонду. Якщо людина не шукає роботу, значить йому допомога від держави не потрібна. Але якщо все-таки в перший день п'ятого місяця людина стає до роботи, то ми відновимо виплати в повному обсязі», - роз’яснила Людмила Денісова.

Міністра повідомила, що з 410 тисяч переселенців – 110 тисяч, за офіційною статистикою,  перебуває саме в Харківській області.

«Це, звичайно, дуже велике навантаження на харків'ян і на владу, щоб забезпечити можливе проживання цих людей. І я хотіла поінформувати переселенців, що прийнято дві постанови Кабінету Міністрів. Перша – про офіційний облік громадян, видачу довідок про те, що вони є тимчасовими переселенцями або переїхати з окупованих територій чи регіонів, де ведеться антитерористична операція. Друга стосується надання допомоги переселенцям для оплати зйомного житла», - зазначила Людмила Денісова.

Міністр також нагадала про те, що для переселенців спрощено порядок надання субсидій, пенсій за новим місцем перебування, порядок працевлаштування (для отримання роботи не обов'язково надавати трудову книжку або документ про освіту).

Волонтери та переселенці обговорили з Людмилою Денісовою низку питань щодо покращення механізму забезпечення переселенців необхідними умовами для тимчасового перебування в інших містах України.

У свою чергу, Міністр підкреслила, що підняті питання будуть вирішуватися Урядом у позачерговому порядку.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua