Терористи «відловлюють» місцевих мешканців, які ведуть фото- та відеозйомку на мобільні телефони, - Дмитро Тимчук
четвер, 23 жовтня 2014, 03:00

За минулу добу російські терористи більше 30 разів обстріляли позиції сил АТО.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав координатор Військової ради Політичної партії «Народний фронт» Дмитро Тимчук.

За його словами найбільша активність зафіксована на околицях Дебальцевого та у напрямку Донецька та  Маріуполя.

«Обстрілювали з РСЗВ «Град», артилерійських систем, танків, зенітних установок, мінометів та стрілкової зброї», - повідомив Тимчук.

Також, за його словами, представники «ДНР» та «ЛНР» ведуть переговори щодо створення «єдиного військового командування». Зараз вирішується базова проблема – створення схеми взаємодії між терористичними угрупуваннями. Однак, як відзначив Тимчук, уже на початковому етапі переговорів є серйозні розбіжності між учасниками, зокрема щодо схеми підпорядкування, а також взаємодії запропонованих схем командної вертикалі терористичних угрупувань з підрозділами та спецслужбами.

Член Військової ради також повідомив, що на окупованій території Донбасу російські спеціалісти активно вдосконалюють систему радіотехнічної розвідки (РТР) та радіоелектронну боротьбу (РЕБ). З цією метою, за словами Тимчука, у «ДНР» та «ЛНР» створені структурні підрозділи в основному із російських спеціалістів, які формально підпорядковуються місцевому керівництву, але реально звітують лише Москві.

«Частина елементів систем РТР та РЕБ знаходиться на прикордонній території Росії, а елементи, які знаходяться на території Донбасу, ретельно маскуються та охороняються тільки російськими військовослужбовцями (в основному – представниками спецназу ГРУ ГШ).

Також Дмитро Тимчук повідомив, що на окупованих територіях терористи «відловлюють» місцевих мешканців, які ведуть фото- та відеозйомку на мобільні телефони.

«Самого факту використання фотокамери телефону достатньо для затримання його власника незалежно від об’єкту зйомки», - зазначив Тимчук.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua