Людмила Денісова: Інформаційна база даних взятих на облік внутрішньо переміщених осіб надійно захищена
понеділок, 10 листопада 2014, 12:36

Єдину інформаційна база даних про взятих на облік внутрішньо переміщених осіб надійно захищена, тому поширення інформації про людей, які стають на облік недопустиме. Про це повідомила Міністр соціальної політики, представник Політичної партії "Народний фронт" Людмила Денісова на брифінгу під час прес-дня Уряду для представників регіональних та загальнодержавних ЗМІ 10 листопада 2014 року.

Вона нагадала, що Уряд своїм рішенням від 1 жовтня запровадив єдиний облік внутрішньо переміщених осіб із Криму та районів проведення АТО. Після взяття на облік внутрішньо переміщеним громадянам із Криму та зони АТО видаватимуться відповідні довідки.

«Уже створено єдину інформаційну базу даних про взятих на облік внутрішньо переміщених осіб. Інформаційна база є надійно захищеною. Знаю, що люди не стають на облік через те, що така інформаційна база нібито буде загальнодоступною, і всі дані будуть поширюватися, зокрема і через Інтернет. Це не так. Уся база формується захищеними каналами, тому переживати нема чого», - запевнила Людмила Денісова.

Міністр зазначила, що станом на 7 листопада 2014 року розміщено 452 тис. 952 внутрішньо переміщених осіб (169 тис. 250 родин). На сьогодні до органів соціального захисту звернулася за отриманням державних соціальних допомог 272 тис. 861 тимчасово переміщена особа.

Вона також нагадала, грошова допомога встановлюється у розмірах, виходячи з 884 грн. на непрацездатну особу – це пенсіонери, інваліди, діти, а також 442 гривні для працездатних осіб. При цьому загальний розмір допомоги не може перевищувати 2,4 тис. грн. на сім'ю. Допомога розрахована максимум на 6 місяців. Передбачено, що вже після двох місяців із дня звернення, працездатні переселенці мають знайти роботу, а в іншому випадку допомогу буде скорочено вдвічі.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua