До Пенсійного фонду звернулося понад 247,8 тис. внутрішньо переміщених осіб, - Людмила Денісова
понеділок, 10 листопада 2014, 13:00

До Пенсійного фонду України звернулося понад 247,8 тис. внутрішньо переміщених осіб-пенсіонерів для переведення пенсій за межі свого постійного проживання. Про це повідомила Міністр соціальної політики, представник "Народного фронту" Людмила Денісова на брифінгу під час прес-дня Уряду для представників регіональних та загальнодержавних ЗМІ 10 листопада 2014 року.

За її словами, найбільше таких звернень від пенсіонерів у Харківській і Запорізькій областях.

Міністр нагадала, що згідно з постановою Кабінету Міністрів, відтепер для отримання пенсії та соціальних допомог, внутрішньо переміщеним особам необхідно обов’язково зареєструватися в управліннісоцзахисту і отримати довідку, що вони є внутрішньо переміщеними особами і вони проживають за межами зони АТО або тимчасово окупованими територіями.

«Я поясню, чому сьогодні виникла потреба вести облік внутрішньо переміщених осіб: бо зараз виникло таке явище як «пенсійний туризм». Тобто люди просто виїжджають, отримують пенсію за межами цього регіону, а потім повертаються, і ми не знаємо, хто ці люди, чому вони повертаються в зону АТО і у яких вони подіях задіяні», - зазначила Людмила Денісова.

Вона зазначила, що після оприлюднення постанови, необхідно у місячний термін стати на облік. «Якщо в місячний термін вони не звернуться і не отримають таку довідку, вони не отримають пенсій і соціальних виплат», - сказала Людмила Денісова.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua