Дмитро Тимчук: Я не бачу жодного сенсу створювати монстра у вигляді «міністерства правди»
вівторок, 2 грудня 2014, 14:49

В Україні необхідно створити координуючий орган з інформаційної політики та безпеки, але це не повинно бути окреме міністерство. Таку думку під час спілкування з журналістами висловив народний депутат, член парламентської фракції «Народний фронт» Дмитро Тимчук.

За його словами, логічно створити орган при Раді національної безпеки і оборони, в який ввійде не більше десяти представників від різних державних структур. Ці люди будуть координувати роботу з інформаційної політики між тими органами, які вони представляють.

У той же час Дмитро Тимчук зазначив, що в Україні вже існує багато інструментів для того, щоб нейтралізувати інформаційні загрози по всіх тих пунктах, які називають підставами для створення так званого міністерства правди (міністерства у справах інформаційної політики). Наприклад, це такі інструменти, як Національна рада з питань телебачення та радіомовлення, структурні підрозділи з інформаційної політики та безпеки в СБУ, Секретаріаті Президента та інших державних органах.

«Проблема полягає в тому, що ці інструменти працюють неефективно. Тому, перш за все, треба розібратися, чому так відбувається, і внести відповідні зміни, можливо, переформатувати якісь органи. Але замість того, щоб розібратися, хочуть створити цілого монстра у вигляді окремого міністерства. Я не бачу в цьому жодного сенсу», - наголосив народний депутат.

Більше того, Тимчук не виключає можливості, що «міністерство правди» може стати центральним органом цензурування ЗМІ. «Спочатку нам треба відповісти на питання, в якому юридичному статусі Україна зараз проводить бойові дії. Якщо у нас війна не тільки де-факто, але й де-юре, то можна говорити про введення деяких елементів цензури під час військового стану. Це загальносвітова практика за будь-яких часів: тобто власні засоби масової інформації не можуть викривати таємну інформацію, сприяти деморалізації Збройних Сил та населення тощо. Але якщо де-юре у нас мирний час, то ні про яку цензуру не може йтися», - зауважив представник «Народного фронту».

Проте Дмитро Тимчук зазначив, що навіть в умовах військового стану він не бачить сенсу створювати окреме міністерство з інформаційного політики.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua