За державну зраду слід карати пожиттєвим ув’язненням, - Дмитро Тимчук
вівторок, 9 грудня 2014, 15:33

Депутат Верховної Ради від фракції «Народний фронт», військовий експерт, член Військової ради партії «Народний фронт» Дмитро Тимчук виступає за введення більш жорсткого покарання за злочини проти національної безпеки України.

Відповідні пропозиції викладено в законопроекті авторства Дмитра Тимчука, який він зареєстрував у Верховній Раді, повідомив депутат на своїй сторінці у Facebook.

Депутат пояснив, що суть документу полягає у підвищенні нижньої та верхньої «планок» термінів ув’язнення за сепаратизм та його фінансування. «Як показує досвід, у нас суди призначають терміни ув’язнення за нижньою планкою за такі дії. Це погано», - зазначив Дмитро Тимчук.

За його словами, законопроект також передбачає однозначну конфіскацію майна за здійснення подібного злочину. «Зараз це зафіксовано у вигляді «виделки» в Кримінальному кодексі – можна з конфіскацією, можна без, суди нерідко користуються такою нормою», - пояснив депутат.

Зареєстровний ним законопроект також передбачає введення верхньої планки у вигляді пожиттєвого ув’язнення за державну зраду. За його словами, наразі зрадники зрідка йдуть на співробітництво зі слідством, оскільки різниця між нижньою та верхньою планками покарання за цей злочин є незначною – 12 чи 14 років відповідно. «Якщо вони знатимуть, що їм світить пожиттєве ув’язнення, а за умов співпраці – ті самі 12 років, то це буде зовсім інша розмова», - аргументує Дмитро Тимчук.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua