Арсеній Яценюк: Кримська платформа - це однозначний і жорсткий сигнал для Росії
вівторок, 24 серпня 2021, 08:14

Кримська платформа - це чіткий, однозначний, жорсткий сигнал для Росії: ми не приймаємо незаконної анексії Криму. Про це сказав Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк у програмі “Час Голованова” на телеканалі "Україна 24”.

Арсеній Яценюк назвав Кримську платформу надзвичайно правильним рішенням, яке зреалізувала влада. Він нагадав, що таку ідею подав колишній заступник міністра закордонних справ та член команди Яценюка Данило Лубківський ще три роки тому. 

Те, що президенту Зеленському вдалося зібрати в Україні таку чисельну делегацію міжнародних партнерів, - це “реальний залік для держави, дуже великий плюс”, зазначив він. 

Те, що декларацію Кримської платформи підписали представники 46 країн, демонструє, що Путіну не вдалося змінити думку держав щодо анексії Криму після проведених ним змін до конституції РФ. І він сподівався, що таке рішення дасть йому додаткові аргументи, щоб кількість тих, які визнають анексію Криму, збільшилася”.

Арсеній Яценюк наголосив на важливості того, аби Кримська платформа не стала одноразовим заходом. Він зазначив, що Зеленському варто поставити “завдання Міністерству закордонних справ і всім дипломатичним представництвам і самому собі” - збільшити кількість підписантів під декларацією Кримської платформи» до ста. Він нагадав, що якраз сто країн проголосували за резолюцію Генасамблеї ООН щодо Криму 2014 року.

Щодо питання повернення Криму, підкреслив Арсеній Яценюк, є багато песимістів, проте він залишається реалістом: “Історія розставить все на свої місця. Але невпинно треба працювати”.

“У Росії будуть зміни. Не очікую того, що якщо в Росії зміниться Путін на когось іншого, то РФ зразу поверне Крим. Росія завжди була імперією зла і нею залишиться. Але в неї також є різні історичні періоди розвитку, як, наприклад, при Єльцині, коли ми підписали Великий договір і фактично закріпили свою територіальну цілісність. Цей період обов’язково настане”, - сказав він.

“Нам треба втримати країну, яку ми маємо сьогодні, зробити її сильнішою і успішнішою. І час, коли і Крим, і Донецьк, і Луганськ повернуться, - настане”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua