Арсеній Яценюк: Не вірю в демократичну Росію. Порочне коло змінить членство України в ЄС і НАТО
понеділок, 13 грудня 2021, 10:26

Для того, щоби політика Росії щодо України змінилися і припинилися намагання відновити Радянський Союз, треба зробити те, що зробили країни Балтії - стати членами ЄС і НАТО. Тому це і є історична місія України, - підкреслив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Реальна політика» на телеканалі «Україна 24». 

Навіть якщо Путіна не буде в Кремлі, зазначив Арсеній Яценюк, “Росія не зміниться”: “Історія показує, що Росія завжди вела одну політику по відношенню до України – поневолення і загарбання”. 

“Замість Путіна прийде інший Путін. Він може бути іншого зросту, іншого вигляду, але помисли і дії його будуть такі самі”, - наголосив він.

“На жаль, я не вірю в демократичну Росію. Їхні наміри були, є і будуть однакові. Чи це Путін, чи це буде інша людина. Чи це одні феесбешники, чи прийдуть інші феесбешники – російська політика по відношенню до України не зміниться”, - сказав він.

Для того, щоби ця політика змінилася, наголосив Арсеній Яценюк, “треба перервати це порочне коло і один раз і назавжди зробити те, що зробили країни Балтії”: "Як тільки вони стали членами Європейського Союзу і НАТО – крапка, все, історія про відновлення Радянського Союзу завершилася. Тому як тільки Україна стане членом Європейського Союзу і НАТО, ми зразу тоді попадаємо під статтю 5 Вашингтонської угоди, де іноземні війська наших партнерів по НАТО будуть захищати Україну. Тому це і є історична місія України”.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua