Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов та Арсен Аваков увійшли в ТОП-5 найвпливовіших українців, - ФОКУС
п’ятниця, 15 грудня 2017, 13:03

Троє представників партії «Народний фронт» - лідер політичної сили Арсеній Яценюк, секретар РНБО Олександр Турчинов та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков – увійшли в ТОП-5 найвпливовіших українців.

Про це свідчить рейтинг «100 найвпливовіших українців», складений журналом «Фокус».

Арсеній Яценюк визнаний виданням другою за впливовістю людиною в країні. Автори зазначають, що посівши крісло прем’єр-міністра у розпал кризи і російської агресії, він взяв на себе відповідальність за непопулярні реформи.

«Окрім однієї з найбільших фракцій в парламенті в його арсеналі лояльний спікер ВР, ряд міністрів в Уряді і налагоджені відносини з західними партнерами», - йдеться в статті. Видання додає, що «списувати Яценюка з рахунків зарано».

«Злети й падіння політиків для української історії буденні. Важко спрогнозувати, де і в якому статусі вже через півтора чи два роки може опинитися Яценюк», - додають автори.

Олександр Турчинов – четвертий в рейтингу. «Турчинов на практиці доводить, що не місце прикрашає людину, в навпаки. Взявши опіку над РНБО, він створив реально діючу структуру, яка намагається укріплювати оборону нашої держави по всім напрямкам», - зазначають автори.

Арсен Аваков посів пяте місце в рейтингу. «В Україні реальне місце політика не завжди співвідноситься з посадою, яку він обіймає. Так у неформальній політієрархії країни Арсена Авакова нерідко називають другою людиною після Петра Порошенка, хоча він очолює лише одне з міністерств», - зазначає видання. Також автори нагадують, що він очолює МВС з весни 2014 року.

Інші представники «Народного фронту» також посіли у рейтингу високі місця. Так, голова Верховної Ради Андрій Парубій - 12, міністр юстиції Павло Петренко – 20, голова фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Максим Бурбак – 28, заступник керівника фракції Андрій Іванчук – 36, міністр освіти і науки Лілія Гриневич – 42.

Нагадаємо, раніше ФОКУС назвав представників «Народного фронту» в Уряді найефективнішими міністрами 2017 року, а VoxUkraine визнав «Народний фронт» лідером з підтримки реформаторських законопроектів у Парламенті. 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua