Арсеній Яценюк після зустрічі з Девідом Ліптоном: Була високо оцінена робота, проведена Україною за 2,5 роки (відео)
четвер, 30 червня 2016, 02:44

У МВФ високо оцінили роботу, проведену Україною за два з половиною роки, - підкреслив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час спілкування з журналістами за підсумками зустрічі з першим заступником виконавчого директора МВФ Девідом Ліптоном у Вашингтоні.

«Українська економіка нарешті почала демонструвати ріст. Суттєво зменшилася інфляція. І Міжнародний валютний фонд дуже високо це оцінює», - сказав він.

Лідер «Народного фронту» зазначив, що Міжнародний валютний фонд виділяє кошти «тільки під проведені реформи, ухвалені закони і зміни в країні».

Він також наголосив, що допомога МВФ - це «найдешевший і найдовший ресурс».

Арсеній Яценюк зазначив, що певні політики стверджують, нібито «ми набираємо кредитів». «Це брехня. Якщо в 2014 році, коли перемогла Революція Гідності, боргів було 73 мільярди доларів, то в 2016 році - 67 мільярдів. Це мінус 6 мільярдів доларів».

«Ми зменшили борги, зменшили навантаження на бюджет країни. Адже це все треба обслуговувати, за це треба платити», - сказав він.

«Не ми брали ці борги, але ми їх списували і зменшували витрати бюджету. Кошти, які зекономлені завдяки нашій програмі з МВФ, в тому числі пішли на субсидії, пенсії, зарплати вчителям, лікарям і на українську армію», - підкреслив лідер «Народного фронту».

  

Фотогалерею візиту можна переглянути за цим посиланням.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua