Арсеній Яценюк презентував 12 пунктів стратегічного партнерства між США та Україною (фото)
середа, 10 березня 2021, 15:24

Голова Київського Безпекового Форуму, прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк представив спільне звернення українських та американських діячів «12 пунктів стратегічного партнерства між Сполученими Штатами та Україною». 

Документ був ініційований Київським Безпековим Форумом та підтриманий українськими партнерами - Львівським Безпековим форумом та Українським Кризовим Медіа Центром. З американського боку ко-спонсорами звернення стали авторитетний міжнародний аналітичний центр Атлантична Рада (США), а також колишні Посли Сполучених Штатів в Україні.

Унікальність звернення полягає в тому, що українські та американські політики, дипломати та експерти виступили не з окремими односторонніми документами чи програмами, а зі спільною відозвою, зверненою до урядів обох держав. У наших відносинах практично немає аналогів такого типу звернень, ініційованих громадськістю і які б стосуватися суті нашого партнерства.

Арсеній Яценюк підкреслив, що звернення «12 пунктів стратегічного партнерства між Україною та США» підписане представниками всіх політичних сил українського спрямування, які представлені у Верховній Раді України. Із боку США воно було підписане представниками і Демократичної, і Республіканської партій, і співголова українського кокусу в Конгресі.

«Ми робимо своє і звертаємося як до президента Сполучених Штатів Джозефа Байдена, так і до президента України Володимира Зеленського, і до американської і української влади з відозвою про те, що треба зробити, щоб український і американський народ були сильні і успішні. Щоб наші країни були справжніми друзями і союзниками», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що попри географічну віддаленість Україна США - «дуже близько»: «Ми поділяємо ті самі проблеми. Мусимо вирішувати ті самі виклики, які стоять перед нашими народами. Дві сотні років тому Америка виборола свою незалежність і побудувала найсильнішу демократію в світі. Сім років тому Україна стала на захист своєї незалежності, своєї демократії, на захист своєї держави і громадян».

Сьогодні виклики теж спільні для України та США, наголосив Арсеній Яценюк, назвавши світову пандемію, питання економічного розвитку та державної безпеки: «Хіба не Росія втручалася в американські вибори? Хіба не Росія погрожує НАТО? Хіба не Росія здійснювала спроби вбивства Навального, спроби вбивств у Солсбері? Хіба не Росія здійснює атаки на кіберпростір Сполучених Штатів? Та сама Росія, яка здійснили атаку на Україну, незаконно анексувала Крим і представляє екзистенційну загрозу для української держави».

«Для того, щоб ми стали сильніші, щоб наші відносини були взірцем того, як боротися за демократію і успіх наших країн, - американські й українські політики, дипломати, представники неурядового сектора й експерти підписали відозву з 12 пунктів», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Більшо фото - в галереї

Київський Безпековий Форум – головний міжнародний форум України з проблем війни і миру, української та глобальної безпеки, заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua