Арсеній Яценюк про чотири роки без придбання газу в Росії: Це окупація, яку ми зупинили
понеділок, 25 листопада 2019, 09:22
 
«Наше завдання – не дозволити знову посадити Україну на газову «наркозалежність», - написав прем`єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у своєму блозі «Окупація, яку ми зупинили» на Цензор.нет
 
Сьогодні виповнюється 4 роки, відколи Україна перестала закуповувати газ у Росії. Тоді, нагадав Арсеній Яценюк, його уряд прийняв рішення «скинути газовий зашморг Росії, який десятками років був способом тиску, диктату і зовнішнього управління нашою державою через російський «Газпром».
 
«У 2015 році Україна готувалася до чергової зими. Захоплений Крим, розграбований і розстріляний Донбас. Російські окупаційні війська погрожують «дійти до Києва».  У цих умовах залишати «газовий рубильник» у руках країни-агресора - значить віддавати себе на його милість», - підкреслив Арсеній Яценюк.
 
Росія мала можливість у будь-який момент вимкнути  постачання газу, пояснив він: «Залишити без світла і тепла домівки наших громадян. Зупинити нашу промисловість, у тому числі оборонні підприємства. Залишити нашу державу у темряві, холоді й відчаї».
 
«Пишаюся, що уряд, який мені випала честь очолювати в той час, не лише прийняв рішення, але й забезпечив його виконання. Українці  були з теплом і світлом», - написав Арсеній Яценюк. 
 
Переведення України на газове постачання із західних країн, переконаний екс-прем`єр-міністр, мало ще одне «без перебільшення історичне значення»: «Наш уряд вичистив мільярдну корупцію в газовій сфері, через яку певні представники «політичної еліти» виконували всі забаганки з Москви, тримаючи Україну у російській орбіті впливу».
 
Водночас, підкреслив Арсеній Яценюк, зараз, через чотири роки, знову звучать ідеї і наміри «повернути нас в енергетичне ярмо Росії».  
 
«Вважаю, розмови про це – або від некомпетентності, або від продажності. Наше завдання – не дозволити знову посадити Україну на газову «наркозалежність». Тим більше від країни, яка прийшла на нашу землю з війною», - наголосив він. 
 
«Дякую всім, хто був у нашій команді й узяв на себе відповідальність за історичне рішення», - додав Арсеній Яценюк.
Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua