Арсеній Яценюк про заяви Бойка і Медведчука щодо знижок на газ РФ: У нас уже були "знижки" за Харківськими угодами. В результаті ми втратили Крим (відео)
п’ятниця, 14 червня 2019, 19:20

"Ми вже мали "знижку" на газ від Росії по Харківських угодах. В результаті цього ми втратили Крим, адже Росія поставила тоді умову – продовження перебування російської військової бази Чорноморського флоту на території України", - сказав Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, коментуючи в інтерв’ю Дмитру Гордону заяви Юрія Бойка і Віктора Медведчука щодо їх домовленостей про знижку на газ у РФ.

"Відомі "рятувальники України" Бойко і Медведчук вкотре поїхали до РФ. Тому що їх попередній візит до Медведєва додав їм 1 чи 2 відсотки рейтингу", - зазначив він.

"Вони поїхали принести знижку 25% на газ. Можна без знижок? Ми вже мали "знижку" по Харківських угодах. В результаті цих Харківських угод ми втратили Крим, тому що Росія фактично поставила тоді умову – продовження перебування російської військової бази Чорноморського флоту на території України", - підкреслив лідер НФ.

Він сказав, що до 2014 року українські прем'єри й президенти "на Новий рік приїжджали не під ялинку, а під російський "Газпром", на колінах там повзали і випрошували газовий контракт": "Ми сказали: ні, так більше не буде. Тепер ми купуємо газ тільки в європейців, тільки за прозорою формулою, тільки за прозорою ціною".

Арсеній Яценюк згадав про свої переговори 2014 року як Глави уряду із керівником "Газпрому" Олексієм Міллером у Києві: "Я кажу: ми з вами все обов’язково підпишемо. Тільки ви спочатку поверніть гроші, які ми вам переплатили. А після цього ми з вами підпишемо нову угоду".

Після відмови, за його словами, він заявив Міллеру, що Україна позиватиметься проти "Газпрому": "Ми на вас подаємо до суду, і ми виграємо цей суд".

Він нагадав, що тоді як Прем'єр-міністр з командою "Нафтогазу" займався підготовкою позову в Стокгольмський арбітраж: "Я вникав у всі ці деталі. Не вірили, що ми виграємо суд. А я вірив. Ми його виграли - 4 мільярди доларів".

"І ще й по транзитному контракту суд виграємо", - додав Арсеній Яценюк.

ВІДЕО: hhttps://www.youtube.com/watch?v=k_Sl44iUJQg&feature=youtu.be

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua