Арсеній Яценюк - Путіну: Ми - не єдиний народ
п’ятниця, 21 лютого 2020, 14:11

“Ми як ніхто відчуваємо вірус «русского міра» в Україні. Ми з Росією – не єдиний народ. Ми знаходимося на єдиному континенті, але ми зовсім різні”, - наголосив Прем`єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк, відкриваючи 8-ий Київський Безпековий Форум для молоді 21 лютого.

Арсеній Яценюк підкреслив, що для “вірусу “русского мира” характерні “диктатура, колективізація і війна”. 

Лідер «Народного фронту» зазначив, що слабкість демократії завжди провокує силу авторитарних і диктаторських режимів.

У таких режимах, наголосив він, відсутня повага до особистості: “Масою набагато легше управляти. А ще якщо для управління цією масою задіють фейки, ізоляцію, страх, - людина перестає бути людиною, діє тільки на підставі інстинктів”.

Війну Арсеній Яценюк назвав елементом вірусу «русского мира»: Для того, щоб утримувати свою країну, диктатури обов’язково починають “воювати з сусідами, розширювати свою владу на сусідні країни”: “Це те, що зробив Путін по відношенню до України, Грузії, що робить на інших театрах військових дій, як, наприклад, в Сирії”.

Ця війна також і ідеологічна, підкреслив Арсеній Яценюк. Він нагадав, що Путін постійно повторює, що “мы – единый народ”. 

"Ми – не єдиний народ. Ми знаходимося на єдиному континенті, але ми зовсім різні”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання учасниці Форуму про основний глобальний порядок денний для України, лідер “Народного фронту” наголосив, що він має базуватися “точно не на мріях про те, що Путін скаже, що йде з Донецька, Луганська і Криму, та ще й компенсує всі збитки”: “Цього не буде. Це неможливо глобально вирішити тим, що ми просто посидимо, поговоримо і “переконаємо” Путіна”.

“Путін хоче Україну. І він не змінить свою позицію. Путін ненавидить Захід, і він не змінить свою позицію. Путін вважає, що ми “единый русский народ”. Путін хоче бути імператором нової версії Радянського Союзу. Путін ненавидить Україну і українців і не змінить свою позицію”. 

“Основне глобальне питання сьогодні на порядку денному України – це зберегти Україну, не здатись, не зневіритись і знати: Володимир Путін – це ворог української держави. Не вірте жодним його словам. Наші союзники – це НАТО і Європейський Союз. Наше прагнення – це вступ і до ЄС, і до НАТО. Наше майбутнє – це Європа, і ми до радянського минулого не повернемося”, - наголосив Арсеній Яценюк. 

21 лютого у Києві розпочав роботу 8-ий Київський Безпековий Форум для молоді, організований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну». Захід проводиться за підтримки Посольства Канади в Україні та Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Тема Форуму: «Старі виклики, нова динаміка: плани на нове десятиліття».

Учасниками заходу стали понад 200 представників з усіх регіонів України, а також молоді спеціалісти з Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Угорщини та Чехії. Упродовж двох днів будуть обговорені питання, пов’язані з глобальними викликами сучасності – безпековими, соціальними, демографічними, екологічними.

Під час Форуму виступили також Голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua