Арсеній Яценюк: Тенденції до глобального анархізму можуть мати надто дорогі наслідки (фото, відео)
четвер, 21 лютого 2019, 13:44

"Багатьом здається, що політика – це хобі. Іншим, що політика – це шоу. Всі хочуть повеселитися на президентських виборах. Наслідки надто дорогі і високі для держави", - сказав лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, відкриваючи 7-й Київський Безпековий Форум для молоді в четвер, 21 лютого.

Він підкреслив, що проблема "брекзіту", якій досі немає вирішення, завдала "надзвичайно серйозного удару по взірцевому проекту європейської єдності після Другої світової війни": "Європейський Союз знаходиться не в простій ситуації".

Навівши як приклад результати останніх виборів у багатьох країнах-членах ЄС, лідер "Народного фронту" підкреслив, що зараз у світі набирає обертів тенденція "антиістеблішменту" - "тенденція  проти політичного класу як такого": "Я назву це новою формою світового анархізму".

"Глобальний анархізм – це коли на порядок денний ставиться питання: держава не потрібна. "Право – це дуже відносна категорія". Суди? "Ми самі будемо судити". Безпекова функція? "Ми самі справимося з цим". Демократія як така? "А що це таке, демократія?". Ми зібралися, тисяча людей - ми і є демократія. А як же з виборами, з представницькою демократією?", - підкреслив він.

Всі ці відцентрові сили мають місце не тільки в Європі та США, наголосив лідер "Народного фронту": "Всі ці відцентрові сили мають місце і в Україні. Багатьом здається, що політика – це хобі. Іншій частині здається, що політика – це шоу. Що політика – для розваги. Всі хочуть повеселитися на президентських виборах. Після "веселих" президентських виборів будемо плакати. Наслідки надто дорогі і високі для держави".

"Політика є професією, а державна діяльність – це топ цієї професії", - сказав Арсеній Яценюк. 

Київський Безпековий Форум для молоді, організований Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", - це платформа для обговорення молодими експертами актуальних питань міжнародних відносин та зовнішньої політики України. Мета форуму – посилення ролі нового покоління експертів, покращення їх вміння брати участь у процесі політичного аналізу та розвитку.

Під час цьогорічного дводенного Форуму представники усіх регіонів України, а також молоді спеціалісти з Грузії, Німеччини та Польщі будуть обговорювати сучасні виклики, перед якими стоять міжнародні організації (ЄС, НАТО, ОБСЄ, ООН, РЄ). Згодом учасники презентують альтернативний погляд на діяльність цих організацій.

Більше фото з Форуму - ТУТ


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua