Арсеній Яценюк увійшов до трійки найвпливовіших українців, - «Фокус»
п’ятниця, 16 грудня 2016, 16:55

Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк посів третє місце в рейтингу «100 найвпливовіших українців», складеному журналом «Фокус». Рейтинг опублікований в останньому номері журналу від 12 грудня 2016 року.

Як зазначає видання, відставці Арсенія Яценюка з посади Прем'єр-міністра в квітні цього року передувала затяжна політична криза, що супроводжувалася потужною інформаційною атакою на Главу уряду. А вже в грудні народний депутат-утікач Олександр Онищенко заявив, що витратив на кампанію з дискредитації уряду близько $30 млн. Зараз «Народний фронт» вимагає від Генпрокуратури та НАБУ з'ясувати імена замовників і виконавців цієї брудної кампанії.

Сам же Арсеній Яценюк в коментарі «Фокусу» заявив, що про рішення піти з посади не шкодує: «Головне - результат. На посаді Прем'єр-міністра двох українських урядів після Революції Гідності моїми пріоритетами були захист держави від російської агресії, порятунок економіки і максимальна кількість реформаторських зрушень і змін - щоб зробити оновлення України і нашу євроінтеграцію незворотними».

Автори рейтингу зазначають, що після відставки Арсеній Яценюк на певний час зник з медіа-простору. Проте, він зберіг великий вплив на роботу парламенту і нового Кабміну - «Народний фронт» представлено в уряді Володимира Гройсмана міністрами внутрішніх справ, юстиції, екології, освіти, інфраструктури, спорту і одним віце-прем'єром без портфеля.

При цьому фракція «Народного фронту» стала безальтернативним партнером для Блоку Петра Порошенка у старій новій коаліції, без голосів якої фактично неможливо ухвалити жодне важливе рішення, йдеться в статті.

Крім Арсенія Яценюка, в першу десятку рейтингу найвпливовіших українців увійшли ще двоє представників «Народного фронту» - Секретар РНБО Олександр Турчинов та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Високі місця також посіли представники партії - спікер Верховної Ради Андрій Парубій, міністр юстиції Павло Петренко, міністр інфраструктури Володимир Омелян, народний депутат Андрій Іванчук, міністр освіти Лілія Гриневич, міністр екології Остап Семерак та керівник  фракції «Народного фронту» в парламенті Максим Бурбак. У Топ-100 найвпливовіших українців увійшли міністр спорту Ігор Жданов, народний депутат від «Народного фронту» Вікторія Сюмар та член Координаційної ради партії Микола Мартиненко.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua