Арсеній Яценюк в річницю отримання Томосу: Православна Церква України стає могутнім центром духовного життя нашого народу
понеділок, 6 січня 2020, 12:13

У переддень Різдва Христового прем`єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк привітав Православну церкву України з річницею отримання Томосу.

Цей документ, наголосив Арсеній Яценюк у своєму дописі на Facebook, який ствердив Церкву українського народу як незалежну і рівну в родині Православних церков світу.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Томос став «свідоцтвом відновлення історичної справедливості»: «Багато поколінь українців мріяли і боролися за визнання Православної Церкви України, але Божою милістю нам випала можливість стати свідками і  учасниками цього звершення».

Він подякував колишньому Президенту України Петру Порошенку, екс-Голові Верховної Ради України Андрію Парубію, ученому, релігієзнавцеві, народному депутату фракції «Народний фронт» Віктору Єленському, церковним діячам, закордонним друзям і партнерам України, «чиї зусилля наближали нас до великої події».

«Дякую Вселенському Синоду,  рішенням якого Україні було надано Томос, Його Всесвятості патріарху Варфоломію, а також Блаженнішому Епіфанію, Митрополитові Київському і всієї України, під  керівництвом якого Православна Церква України стає могутнім центром духовного життя  нашого народу», - написав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua