Арсеній Яценюк закликав владу на час кризи зменшити свої зарплатні: Покажіть народу, що ви боретеся за нього в тому числі й за рахунок себе
вівторок, 24 березня 2020, 08:32

Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк закликав зменшити виплати нардепам, урядовців та керівникам держкомпаній на період кризи. Про це він сказав у програмі «Свобода слова» на ICTV 23 березня. 

Арсеній Яценюк нагадав, що в 2014 році його уряд ухвалив постанову №100 - про економію бюджетних коштів: «Дорогі друзі з уряду і з української влади. Зараз час затягнути паски. І продемонструйте це так, як ми це демонстрували в 2014 році. Починаючи з заробітних плат членів парламенту, урядовців, державних компаній на період кризи».

«У 2014 році народні депутати отримували 4,5 тисячі гривень. Треба було рятувати країну й фінансувати армію. Продемонструйте політичну волю. Покажіть народу країни, що ви боретеся за них, у тому числі і за рахунок себе», - сказав він.

Сектор обслуговування зараз в Україні закрився: «Люди залишаються без роботи, люди сидять вдома і перебувають у стресі. І в цій ситуації, окрім всіх економічних, юридичних і політичних кроків, важливий внутрішній стан. Це впевненість, що ми це переборемо».

Тому, переконаний Арсеній Яценюк, держава повинна запропонувати громадянам соціальний пакет.

«Сьогодні ми воюємо проти вірусу. В 2014 році, як і сьогодні також, ми воювали проти російської регулярної армії. Сьогодні у нас є золотовалютні резерви – тоді їх не було. Сьогодні у нас є армія - тоді у нас її не було. Сьогодні у нас є поліція – тоді у нас її також не було. Сьогодні у нас є гроші на єдиному казначейському рахунку, яких не було тоді. Але ми в 2014 році вистояли. Паніка – це шлях до поразки. Страх – це шлях до паралічу. Зараз необхідно діяти» - наголосив він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua