А. Яценюк звернувся до європейських партнерів, аби рішення щодо «безвізу» було прийнято: «Ми свою роботу зробили. Уже всі дати пройшли» (відео)
вівторок, 29 листопада 2016, 18:51

«Я звернувся до наших європейських партнерів з тим, щоби рішення про безвізовий режим нарешті було прийнято. Ми свою роботу зробили. Наші європейські друзі пообіцяли зробити свою частину роботи», - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в інтерв’ю журналістам по завершенні зустрічі з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском у Брюсселі у вівторок, 29 листопада.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в питанні безвізового режиму Україна зробила все необхідне – «навіть більше, ніж можливо було взагалі виконати»: «Україна виконала повністю свій порядок денний і свої зобов’язання. І неприпустимо, коли Україна стала фактично заручником європейської бюрократичної машини».

Європейський парламент підтримує надання Україні безвізового режиму, наголосив лідер «Народного фронту», нагадавши, що сьогодні мав зустрічі з представниками чотирьох найбільших фракцій Європейського парламенту та звернувся з промовою до членів Європейського парламенту на засіданні комітету з міжнародних справ.

«Президент Туск як близький друг України не просто підтримує, а робить все для того, щоб якнайшвидше вирішити питання так званого механізму призупинення (безвізового режиму. – ред.). Європейські комісари на нашому боці. Але рішення поки що не прийнято», - підкреслив він.

Для ухвалення цього рішення, наголосив Арсеній Яценюк, «всі дати вже пройшли»: «Європейська комісія прийняла відповідні рішення, Європейський парламент схвалив, Комітет із міжнародних справ схвалив. Уже всі дати в минулому».

Він повідомив, що це питання обговорить завтра на зустрічі з Президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем» «Зараз триває дискусія між Європейською комісією і Європейським парламентом з приводу юридичних формулювань так званого механізму призупинення (безвізового режиму. – ред.). Юридичні тонкощі не повинні стояти на заваді принципів, обіцянок і наших спільних цінностей. А одна з ключових цінностей Європейського Союзу – це свобода пересування, свобода пересування без віз».

«Переконаний, що це рішення буде прийнято. Для цього є не просто усні зобов’язання, для цього є підписані документи. І я бачу політичну волю з боку Європейського Союзу нарешті остаточно прийняти це рішення», - наголосив Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua