Без потужного ракетного щита Україна буде не здатна себе захистити, - Олександр Турчинов
п’ятниця, 21 лютого 2020, 13:04

За п’ять років були створені унікальні розробки ракетної зброї, що здатні ефективно захищати нашу країну, тому згортати ракетну програму - безвідповідально. Про це сказав Олександр Турчинов, який протягом п’яти років відповідав за розвиток національної ракетної програми, в інтерв’ю Сергію Іванову.

За словами Турчинова, з перших днів війни було зроблено ставку на відновлення ракетного щита нашої держави. “У цьому напрямку було дуже багато напрацьовано, починаючи від не гірших, ніж у наших партнерів протитанкових ракет, і закінчуючи крилатими ракетами, які здатні знищувати кораблі противника у місцях їх базування”, - сказав він, додавши, що, наприклад, нові українські ПТРК “здатні на великій відстані вражати ціль, пропалюючи метрову танкову броню”.

“Ракети “Вільха”, а зараз вже завершується робота над ракетним комплексом “Вільха-М”, значно кращі за російські аналоги. На відміну від “Смерча” наші ракети керовані, що дозволяє значно підвищити точність ураження. В одному залпі 12 ракет і кожна з них може вражати свою ціль”, - наголосив Турчинов, додавши, що на заході ніхто не вірить, що за такий короткий строк і так дешево ми реалізували подібні програми.

Окрім того, говорячи про крилату ракету “Нептун”, він наголосив, що завдяки їй можна захистити Чорноморське та Азовське узбережжя від будь-яких провокацій російського флоту. “Більше того - може знищувати російські кораблі навіть в місцях їх базування, коли вони ще не вийшли зі своїх портів”, - додав Олександр Турчинов.

“Це унікальні розробки, і нам треба посилювати і збільшувати ракетний потенціал нашої держави. На превеликий жаль, в ЗМІ з’явилася інформація щодо згортання ракетних програм, щодо зменшення фінансування та закупівлі ракетної техніки. Новому керівництву держави треба зрозуміти, що без потужного ракетного щита Україна не здатна себе захистити”, - резюмував він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua