Данило Лубківський: Заява глави німецького МЗС щодо зняття санкцій з Росії не витримує жодної критики (відео)
четвер, 11 січня 2018, 16:27

«Суперечлива заява Міністра закордонних справ Німеччини Зігмара Ґабріеля, на жаль, не витримує критики.  Ми мусимо продовжувати довгострокове стримування російського агресора», - наголосив у четвер, 11 січня, в ефірі каналу «Еспресо» Данило Лубківський, заступник Міністра закордонних справ України і дипломатичний радник Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка у 2014-2016 роках, коментуючи слова глави німецького МЗС про можливість поступового зняття санкцій проти Росії у разі довгострокового перемир’я на Донбасі.

«Що означає поступове скасування санкцій за умов довготривалого перемир’я? Наскільки довготривалого? Йдеться про тиждень, місяць, рік чи три роки? Що означає поетапне скасування санкцій? - запитує український дипломат: Чи агресивна політика Росії змінилася? Ні. Чи агресор раптово поміняв свої плани? Ні. Чи відповідають такі жести довгостроковим стратегічним інтересам не лише Німеччини, а й Європейського Союзу? Також ні».

Він також зазначив, що хотів би сприймати таку заяву як певний спосіб продемонструвати Росії перспективу відмови від агресивних планів, але його продуктивність – сумнівна.

«Я не вірю в те, що Росія змінить в реальності свої агресивні плани щодо України, Європейського Союзу, західних сусідів... (Переговорна) тактика не має заперечувати суті. Ми мусимо всі готуватися і продовжувати довгострокове стримування російського агресора, який становить загрозу не лише для сусідів, але й для світового устрою», - наголосив він.

За словами Данила Лубківського, увесь світ зацікавлений в тому, щоб Росія стала нормальною державою. Втім, підкреслив він, неможливо вести примирливу бесіду «з агресором, який не має на меті здорових відносин, а має на меті агресію, має на меті корупцію, має на меті маніпуляцію, має на меті втручання в вибори та послаблення європейських інститутів».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua