Депутати "Народного фронту" вимагають перевірити діяльність кремлівських пропагандистів на телеканалі ІНТЕР (відео)
понеділок, 5 вересня 2016, 11:56

Народні депутати фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, Микола Княжицький, Андрій Левус, Сергій Висоцький та Андрій Помазанов звернулися до голови Служби безпеки України Василя Грицака з вимогою перевірити діяльність керівництва телеканалу ІНТЕР та окремих працівників на предмет співпраці з російськими спецслужбами та терористичними організаціями ДНР/ЛНР.

Про це вони повідомили на брифінгу перед будівлею СБУ.

Зокрема, звернення стосується діяльності громадянки Росії та колишньої працівниці ІНТЕРа Марії Столярової і російського політтехнолога Ігоря Шувалова, який раніше відповідав за інформаційну політику в оточенні Януковича, а зараз продовжує сприяти російській пропаганді через телеканал ІНТЕР.

Крім того, парламентарі вимагають від спецслужби перевірити народних депутатів Дмитра Добродомова, Сергія Капліна та Борислава Березу, які активно користувалися послугами кремлівських пропагандистів і прізвища яких згадуються в оприлюдненій переписці Столярової.

"Наша країна повністю беззахисна перед Російською Федерацією в інформаційній сфері. На нашій території працюють видання, які керуються та фінансуються росіянами, країною-агресором, які захопили частину нашої території та призвели до загибелі 10 тисяч громадян. Тому ми вимагаємо від СБУ надати належну правову оцінку щодо осіб, які працюють на телеканалі ІНТЕР і керують фактично його інформаційною політикою", -  заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

На його думку, завдяки маніпуляціям російських політтехнологів та пропагандистів Росія постійно нав’язує своє бачення ситуації в Україні, пропонує миритися із агресивними маріонетковими угрупуваннями ДНР/ЛНР тощо.

"Це робиться руками журналістів окремих українських телеканалів. При чому не лише російськими громадянами, а й українцями, які за зарплатню в конверті готові називати біле чорним, а чорне білим", - резюмував Геращенко.

Аналогічні звернення депутати також направили до МВС та Генеральної  прокуратури України.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua