Депутати "Народного фронту" зареєстрували законопроект, який дозволить знизити вартість дитячих путівок до оздоровчих закладів
п’ятниця, 8 грудня 2017, 15:58

У Верховній Раді зареєстровано законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки дитячих санаторно-курортних та оздоровчих закладів" (№7382), який має на меті знизити вартість путівок до таких закладів.

Про це повідомила голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, представник "Народного фронту" Людмила Денісова.

За її словами, "в законопроекті пропонується звільнити від сплати податку на майно та плати за землю дитячі санаторно-курортні заклади (які мають відповідні ліцензії) та дитячі заклади оздоровлення й відпочинку, які внесені до Державного реєстру дитячих оздоровчих закладів і пройшли державну атестацію".

Цю пільгу вони зможуть застосовувати, якщо дохід від діяльності з охорони здоров’я та оздоровлення за попередній рік складатиме не менше 80% загальної суми доходу. На сьогодні звільнені від сплати таких податків заклади, які є державними та комунальними, а також ті, що належать неприбутковим підприємствам.

"Ми своїм законопроектом ставимо в рівні конкурентні умови всі дитячі оздоровчі заклади, незалежно від форми власності. Тим самим створюємо доступний та ефективний ринок послуг з оздоровлення та відпочинку дітей. Зберігаємо і розвиваємо мережу закладів, де наші діти зможуть отримати такі послуги", - заявила Людмила Денісова.

Співавторами законопроекту є народні депутати від "Народного фронту" Ірина Єфремова, Ігор Котвицький, Ігор Бриченко, Тарас Кремінь та Валерій Лунченко. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua