Для дискредитації Арсенія Яценюка підключили піар-фірми та блогерів – прес-секретар
середа, 11 березня 2020, 15:51

Замовники нової дискредитаційної кампанії проти Арсенія Яценюка підключили до інформаційної атаки піар-фірми: «Раз такі кампанії й надалі щедро фінансуються, тепер ми будемо висувати й фінансові претензії. Щоби вартість поширення брехні була дорожча за гонорари. Всі відсуджені кошти будуть спрямовуватися на українське військо», - написала у своєму Facebook прес-секретар прем’єр-міністра в 2014-2016 роках, лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюка Ольга Лаппо.

«Комусь знову заважає Яценюк. Цікаво, скільки цього разу «замовники» вкладуть в інформаційну кампанію проти нього. В 2015-2016-му це було 30 мільйонів доларів, як стверджував біглий колишній депутат Онищенко», - написала вона.

За її словами, минулого тижня проросійські інформаційні ресурси почали масовано розповсюджувати брехню про Арсенія Яценюка: «Щойно він з’явився на кількох ефірах, як на нього пішла нова інформаційна атака. Використовується повний арсенал. Це не одна хвиля, а вже потужна кампанія, до якої підключаються (!) піар-фірми».

«Нам стало відомо, що такі фірми зараз звертаються до блогерів із пропозиціями розмістити готові дискредитаційні тексти  проти Арсенія Яценюка. Їх просто пропонують блогерам публікувати в себе на сторінках. Ясно, що не за безкоштовно. За нашими даними, пропонують від 300 доларів до безкінечності за один такий пост», - написала прес-секретар.

Перші такі проплачені матеріали, наголосила вона, вже опубліковані. Зокрема, такий з’явився на Facebook сторінці Кіріла Молчанова: «Це – завсідник медведчуківських телеканалів та експерт Українського інституту політики, директором якого є такий собі Руслан Бортнік. Він відомий своїми проросійськими поглядами. У минулому, до речі, помічник «регіонала» і українофоба Колісніченка».

Ольга Лаппо нагадала, що Арсеній Яценюк вже неодноразово виграв суди проти таких «експертів», які поширювали завідомо неправдиву інформацію: «І ті були змушені спростовувати її».

«Раз такі кампанії й надалі щедро фінансуються, тепер ми будемо висувати й фінансові претензії. Щоби вартість поширення брехні була дорожча за гонорари. Всі відсуджені кошти будуть спрямовуватися на українське військо», - написала вона.

Крім того, прес-секретар нагадала, правоохоронні органи вже розслідують справу про дискредитацію прем’єр-міністра Арсенія Яценюка в 2014-2016 роках.

«Звертаємося до правоохоронців з’ясувати, хто і з якою метою відновив кампанію з оббріхування лідера «Народного фронту», прем’єр-міністра 2014-2016 років. Хто стоїть за цим, і звідки йде фінансування цієї чергової брудної кампанії», - наголосила Ольга Лаппо.

Вона звернулася до користувачів Facebook ділитися посиланнями на такі пости та ресурси, де поширюватимуть ці замовні матеріали. У коментарях уже почали з’являтися  посилання на нові замовні публікації.

«За нашими даними - там, до речі, може бути щось про «хароший англійскій і тєлєфон МВФ», - додала прес-секретар.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua