Дружини заарештованих в Греції українських моряків визнані потерпілими від торгівлі людьми, - Людмила Денісова
вівторок, 6 лютого 2018, 19:05

Херсонський суд у вівторок визнав потерпілими від торгівлі людьми дві дружини українських моряків, ув’язнених в Греції.

Про це повідомила Голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, член фракції "Народний фронт" Людмила Денісова.

"Це цілком закономірний результат тієї роботи, якою я займаюсь з травня минулого року. Я й досі пам’ятаю той ранок, коли мені зателефонувала дружина моряка, заарештованого береговою охороною Грецької Республіки. Навіть через слухавку проникла та біль, яку відчуває сім’я нашого співвітчизника. Не змогла залишитись осторонь від цієї проблеми", - сказала вона.

За словами Денісової, це не поодинокий випадок. Більшість українських моряків, які знаходять роботу за кордоном, наражаються на небезпеку потрапити в рабство або неволю.

Голова комітету повідомила, що до неї особисто звернулися родичі понад 40 українців, які ув’язнені в грецьких тюрмах. Загалом таких людей близько 200. Судові засідання у таких справах тривають близько 15 хвилин, не завжди є перекладач, при цьому обвинувальний вирок може сягати сотні років.

Людмила Денісова повідомила, що до звільнення українців залучені міжнародні та українські громадські правозахисні організації. Політик особисто увійшла до міжвідомчих робочих груп при Кабінеті Міністрів України і брала участь у доопрацюванні спільно з колегами – народними депутатами законопроекту №6275 щодо посилення відповідальності посередників з працевлаштування за кордоном.

"І тим більше мене радує цей перший крок до визволення моїх співвітчизників. Український суд визнав потерпілими від торгівлі людьми дружин ув’язнених моряків. Це повністю відповідає нормам українського та міжнародного права. Такі успіхи надихають рухатись далі. І заспокоюсь лише тоді, коли останній українець, який потерпів від торгівлі людьми, повернеться на Батьківщину", - резюмувала Людмила Денісова.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua