Громадські організації закликають підтримати кандидатуру Людмили Денісової на посаду Омбудсмена
вівторок, 23 травня 2017, 15:31

Громадські організації закликають народних депутатів підтримати кандидатуру представника фракції "Народний фронт" Людмилу Денісову на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Про це йдеться у листах на адресу Голови парламенту Андрія Парубія і голови Комітету ВР з прав людини.

У громадському об’єднанні "Закінчимо війну" зазначили, що підтримують висунення кандидатури Денісової.

"Знаємо її не лише як чуйну до чужого горя людину. Займаючи керівні посади різного рівня, вона захищала соціальні права громадян, знаходила законодавче підґрунтя для реалізації гарантій, домоглася підвищення виплат", - йдеться у зверненні.

У своєму листі на ім’я спікера представники ГО "Реабілітаційний центр учасників та інвалідів АТО" також висловлюють підтримку кандидатури Людмили Денісової.

"Під час співпраці з нашою організацією Людмила Денісова неодноразово сприяла відстоюванню та захисту прав та гарантій: - воїнів АТО на перерахунок та своєчасну виплату пенсій; - громадян з інвалідністю, їхньої соціальної адаптації, зокрема, забезпечення доступу до зайнятості; - дітей воїнів АТО; - внутрішньо переміщених осіб; - учасників АТО в частині забезпечення їхньої психологічної реабілітації, санітарно-курортним лікуваннях, технічними та іншими засобами реабілітації, забезпеченням житлом та наданням освітніх послуг".

В організації додали, що як міністр соціальної політики Людмила Денісова ніколи не допускала затримки виплати пенсій та державної соціальної допомоги.

У свою чергу громадська організація "Спілка інвалідів України" повідомила, що з приємністю сприйняла новину про висування даної кандидатури, адже "впродовж своєї професійної кар’єри Людмила Денісова неодноразово зарекомендувала себе як захисниця свобод і прав людини".

Крім того, "Українське товариство глухих" наголошує, що вважає Людмилу Денісову "єдиною людиною, яка за своїм рівнем компетентності, досвідом та людськими якостями гідна обійняти цю посаду".

У громадській організації "Благодійний фонд допомоги інвалідам Чорнобиля" також висловилися на підтримку кандидатури нового Омбудсмена.

"Зі свого боку, сподіваючись на покращення ситуації в країні із захистом основоположних прав і свобод людини, ми гарантуємо всіляку допомогу Людмилі Денісовій на такій нелегкій, проте,дуже важливій і необхідній Україні посаді", - наголосили автори листа.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua