Харківський «Народний фронт» взяв участь у заходах з нагоди Дня Соборності
п’ятниця, 22 січня 2016, 19:42

Представники Харківського «Народного фронту» на чолі з головою облпарторганізації, депутатом Верховної Ради Іриною Єфремовою взяли участь у покладанні квітів до пам`ятника Тарасу Шевченку з нагоди Дня Соборності України.

У 97-річницю Злуки до монументу Кобзарю прийшли воїни АТО, представники місцевої влади, громадських об`єднань, різних релігійних конфесій, а також студенти.

В своєму зверненні до Дня Соборності Ірина Єфремова наголосила, що обставини майже сто років тому і зараз достатньо схожі. «Тогочасні події та сьогодення вельми тотожні – російська агресія і сто років тому, і зараз виглядає однаково. Четвертий Універсал УНР, в якому проголошено незалежну і соборну Україну, складався за умов, коли Київ практично знаходився в більшовицькій облозі. До реального втілення Універсалу в життя не вистачило часу і можливостей, а найголовніше  - єдності. І хоча за рік потому відбувся Акт Злуки, - на роздертій українській мапі це радше скидалося хоч і на надзвичайно важливий ідеологічно, проте, скоріш - символічний крок», - наголосила депутат.

За її словами, два роки тому Україна опинилася за майже подібних обставин, але цього разу громадяни не відступили і за надважких умов втримались. «Так, сьогодні під гнітом російського окупанта Крим, московські зайди захопили частину Донбасу. Але у цей день ми, українці, маємо впевненість, підкріплену силою нашого війська і мудрістю нації, що ці землі повернуться до України-матері. 

Сьогодні ми єдині, як ніколи. І як ніколи близькі до реалізації одвічної мрії: «…Однині народ український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об`єднаними дружними зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну самостійну державу Українську…», - зазначила Ірина Єфремова.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua