Ігор Жданов заявив про провокації Росії проти ВАДА та Мінмолодьспорту
п’ятниця, 27 травня 2016, 21:25

Міністр молоді і спорту, представник політичної партії "Народний фронт" Ігор Жданов заявив про можливі провокації з боку Російської Федерації проти Всесвітнього антидемпінгового агентства (ВАДА) та Міністерства молоді і спорту України.

Відповідну заяву він зробив під час спільної прес-конференції із заступником директора Всесвітнього антидопінгового агентства Робом Кьолером.

«У ЗМІ вже є інформація про те, що російські спецслужби підготували масштабну провокацію та інформаційну атаку на ВАДА. Вже є анонси про те, що на кремлівському телеканалі НТВ цієї суботи вийде програма «Звонок». Нібито пранкери розігрують президента ВАДА, керівника антидопінгового агентства США та міністра молоді і спорту України. Зокрема, мені телефонував фейковий «президент ВАДА, сер Крейг Ріді», а йому - фейковий «міністр Жданов», - заявив очільник міністерства.

Дуже красномовний заголовок у цього сюжету: «Кто пытается не допустить нашу сборную на Олимпиаду в Рио?».

«Для нас поява цього сюжету не стала несподіванкою. Дійсно, такий дзвінок був. Але витягнути з мене щось скандальне їм не вдалося. На провокаційне питання «Чи потрібно ВАДА посприяти із проблемними українськими спортсменами, я чітко відповів, що нікого покривати не буду. Маємо оригінальний запис цієї розмови, який спростує будь-який монтаж», - сказав міністр.

Ігор Жданов наголосив, що його міністерство не буде підтримувати будь-які дії Росії, особливо позови проти ВАДА.

До речі, Україна підписала Всесвітню антидопінгову конвенцію та зобов’язується її виконувати.

«Міністерство молоді і спорту України не має жодних робочих чи політичних відносин з міністерством спорту Росії. Також Мінмолодьспорту не має жодних списків російських спортсменів, які приймають допінг», - зазначив Ігор Жданов.

«Українські спортсмени завойовують свої медалі чесним шляхом. Але якщо на когось з них впаде підозра у вживанні допінгу – ними має займатись ВАДА, а міністерство сприятиме роботі агентства», - додав він.

Також Ігор Жданов зазначив, що Служба безпеки України вже почала розслідування цієї провокації. Зокрема, було встановлено, що дзвінок до міністерства був здійснений саме з території Російської Федерації.

Заступник директора ВАДА Роб Кьолер, в свою чергу, зазначив, що ВАДА також робитиме свої внутрішні висновки щодо цього інциденту, про які повідомить громадськості пізніше.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua