Ірина Єфремова: Країни ОЧЕС є перспективним напрямком вкладання інвестицій у європейсько-азійському просторі
понеділок, 7 серпня 2017, 17:16

Країни Організації Чорноморського економічного співробітництва є перспективним напрямком вкладання інвестицій у європейсько-азійському просторі.

Про це повідомила народний депутат парламентської фракції «Народний фронт» Ірина Єфремова.

«Завершилася робота Парламентської асамблеї Чорноморської економічної співпраці, в якій взяла участь у складі делегації українських парламентарів на чолі з моєю колегою по фракції «Народний фронт» Людмилою Денісовою», - написала вона.

За словами Ірини Єфремової, країни ОЧЕС є перспективним напрямком вкладання інвестицій у європейсько-азійському просторі. На території цих країн розташовані як великі поклади вуглеводнів, так і потужні промислові ринки, які здатні, з одного боку, самі виробляти сучасну продукцію, а, з іншого – є цікавими для розвинутих країн з точки зору залучення робочої сили, земельних угідь і перспектив продажу продукції на цих ринках.

«Метою роботи нашої делегації було, насамперед, донести, що Україна є невід’ємною складовою цього ринку, адже наша держава – важливий промисловий партнер у єдиному ланцюгу виробництва літаків, складних машин, автомобілів, суден, а також є перспективним гравцем на ринку сільгосппродукції і, головне, надійним транзитером між країнами Західної Європи і Близького Сходу», - додала народний депутат.

Ірина Єфремова повідомила, що ОЧЕС є, передусім, економічною організацією, але економіка – це завжди сублімоване вираження політики. «Враховуючи те, що Росія – також член організації, цього разу не обійшлося без політичного протистояння. Звичайно, ще до початку пленарної роботи було зрозуміло, що країна-агресор заклала до порядку денного провокативний чинник. Йдеться про включення до складу російської делегації, так званого, депутата Держдуми, незаконно обраного від анексованого Криму», - повідомила представник «Народного фронту».

Ірина Єфремова в цьому контексті відзначила рішучі дії голови української делегації, своєї колеги Людмили Денісової. «Вона домоглася, аби  не було узаконено мандат цієї людини в ОЧЕС, а відтак – поклала край намаганням  Росії бодай частково легітимізувати окупацію Криму».

«Дипломатична поразка Росії не лише в тому, що її представника позбавили мандату, ба більше - не допустили до подальшої роботи Парламентської асамблеї, вилучивши із зали. Якщо поглянути на ситуацію з точки зору дипломатії, це – справді надзвичайно радикальний крок», - додала Єфремова.

Вона також засвідчила позитивну тенденцію для України, що нарешті цивілізований світ безапеляційно вказує Росії на неприпустимість будь-яких зазіхань на зміну визнаних усталених кордонів у XXI столітті.

«Участь у роботі ПА ЧЕС знову переконала мене – ми вже давно не на самоті, Україна має надійних союзників і партнерів у боротьби з імперськими амбіціями Кремля», - резюмувала Ірина Єфремова.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua