Ірина Єфремова: Не одне покоління харків’ян із вдячністю згадуватиме тих, без кого нове життя філармонії було б неможливе
п’ятниця, 19 серпня 2016, 10:32

В Харкові урочисто відкрили новий органний зал філармонії. В заході взяли участь Президент Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова облдержадміністрації Ігор Райнін, народні депутати Ірина Єфремова, Ігор Котвіцький та Ірина Луценко, представники творчої інтелігенції та інші.

Як зазначила представник «Народного фронту» Ірина Єфремова, сьогоднішній день – визначне свято для харків’ян, але ще більшим це свято є для музикантів філармонії, які роками мріяли про це.

Вона наголосила, що ані реконструкції філармонії, ані нової органної зали не було б, якби не Арсен Аваков, який ініціював проект ще 10 років тому, коли працював головою Харківської облдержадміністрації.  

В свою чергу Арсен Аваков, згадуючи, як все починалось, зазначив, що в 2005 році з будівлі філармонії хотіли зробити меблевий салон, але йому вдалося зупинити цей процес.

«Тоді ми провели благодійний аукціон. Тоді ж почалася і реконструкція філармонії», - наголосив міністр.

«Реалізовувати проект заходилися швидко і надзвичайно серйозно: з одного боку, обласна влада робила все можливе, аби забезпечити безперебійне бюджетне фінансування, а з іншого – долучився благодійний фонд «Ренесанс», президентом якого тоді був Арсен Аваков. Всі необхідні роботи йшли чітко за графіком, навіть у кризові 2008-09 роки  будівництво не зупинялося», - згадує Ірина Єфремова.

Народний депутат наголосила, що 2010 рік вже мав бути роком запуску об’єкту, але до влади в Україні прийшов режим Януковича, і філармонія, яка попередні 5 років була одним з пріоритетів, вмить опинилася на манівцях. Більше того, «Ренесансу», який не полишив опікуватися філармонією навіть після того, як його очільник перейшов у жорстку опозицію до режиму, усіма способами ставили палки в колеса.

«Як тільки вертикаль влади Януковича розвалилася і країну очолила демократична команда, навіть всупереч війні і всім труднощам, які з цим пов’язані, проект набув нового дихання», - наголосила Ірина Єфремова та додала, що не одне покоління харків’ян із вдячністю згадуватиме тих, без кого нове життя філармонії було б неможливе. 

Почути новий орган харків’яни зможуть вже на початку листопада. Найближчим часом його будуть інтонувати (налаштовувати). Інструмент буде одним з найкращих у Європі. Благодійний фонд «Ренесанс» замовив його в 2009 році у німецької фірми «Олександр Шуке», яка має багатосотрічну історію та будувала орган для тата Іоанна Себаст`яна Баха. «Справжнє свято буде тоді, коли тут буде перший концерт, коли знімуть плівку з органних труб. Я також сподіваюся бути на цьому концерті», - наголосив Арсен Аваков.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua