Ірина Єфремова: Пенсійна реформа потребує збалансованості та комплексного підходу
середа, 7 червня 2017, 17:29

Реформування пенсійної системи в Україні потребує збалансованості, комплексного підходу, колосальних зусиль та в першу чергу – об’єктивності.

На цьому наголосила народний депутат фракції «Народний фронт» Ірина Єфремова в ході парламентських слухань «Пріоритетність додержання страхових засад при реформуванні пенсійної системи», повідомили в прес-службі Харківської обласної партійної організації.

За її словами, кардинальні зміни в системі пенсійного забезпечення назріли дуже давно і їх потрібно негайно впроваджувати, але, при цьому, ретельно опрацювати та врахувати фахові пропозиції.

Народний депутат наголосила, що окремі категорії працюючих громадян протягом тривалого часу сплачували внесок до Пенсійного фонду за підвищеною ставкою. В останні роки це становило 6,1% від зарплати, тобто, в 1,7 рази більше від загального розміру внеску.

Йдеться про працівників державних органів, місцевого самоврядування, судових експертів, наукових працівників, льотчиків-випробувачів, льотчиків цивільної авіації та деяких інших.

«Такий, підвищений в рази, порядок сплати внесків передбачав, у свою чергу, і призначення спеціальних пенсій для зазначених категорій працюючих. Маємо ситуацію, коли держава, як роботодавець, надавала при працевлаштуванні таким особам певні соціальні гарантії, до речі, за рахунок коштів цих самих осіб. Проте, в односторонньому порядку, м’яко кажучи, змінила підходи до надання таких гарантій», - наголосила Ірина Єфремова.

Народний депутат вважає, якщо за певний період вже було сплачені внески за підвищеною ставкою, то проміжок часу має бути врахований до страхового стажу за такою ж підвищеною ставкою.

«Справедливо буде дотриматись страхових принципів та забезпечити для категорій працюючих, які протягом багатьох років сплачували підвищені розміри відрахувань до фондів соціального страхування, певні гарантії отримання належних пенсійних виплат», - резюмувала Ірина Єфремова.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua