Комітет рекомендує ухвалити новий проект Трудового кодексу, - Людмила Денісова
середа, 15 березня 2017, 21:42

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення 15 березня підтримав підготовлений до другого читання проект Трудового кодексу України (реєстр. №1658) та рекомендував парламенту прийняти його в другому читанні та в цілому як закон.

Голова Комітету, представник фракції "Народний фронт" Людмила Денісова зазначила, що з метою доопрацювання законопроекту була створена спеціальна робоча група, щоб врахувати думку усіх сторін соціального діалогу.

Попередньо, перед засіданням Комітету, були проведені консультації між усіма сторонами задля напрацювання компромісного документу із дотриманням балансу інтересів сторін трудових відносин.

"Результатом нашої спільної роботи стала порівняльна таблиця. Загалом до неї увійшли близько 1900 поправок від суб’єктів права законодавчої ініціативи", - зауважила Голова Комітету з питань соціальної політики.

У свою чергу, присутні представники спільних представницьких органів профспілок та організації роботодавців підкреслили, що проект Трудового кодексу є комплексним та спрямований на врегулювання усіх питань трудових правовідносин.

В ході обговорення підготовлений проект Трудового кодексу був затверджений та рекомендований Верховній Раді до прийняття в другому читанні та в цілому.

Як відомо, Верховна Рада прийняла у першому читанні новий проект Трудового кодексу 5 листопада 2015 року. Кодекс законів про працю, який сьогодні врегульовує трудові відносини, був прийнятий ще 1971 року та не враховував особливостей ринкової економіки.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua