Комітет з питань соцполітики пропонує ухвалити законопроект, спрямований на посилення гарантій для військових
четвер, 23 квітня 2015, 15:58

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендував Парламенту прийняти за основу проект закону №2079 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду».

Як повідомила голова комітету, член фракції «Народний фронт» Людмила Денісова, законопроектом пропонується збільшити з 12 до 18 місяців термін надання гарантій щодо збереження місця роботи, посади для осіб, які призиваються на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, та поширити таке право на осіб, які призиваються на строкову військову службу.

«Зміни до законодавства дозволять не припиняти трудовий договір та зберігати за працівником місце роботи та посаду у разі призову працівників на строкову військову службу, військову службу під час мобілізації на особливий період – на строк до 18 місяців або на строк укладеного контракту для продовження військової служби», - зазначила вона.

Окрім того, законопроектом пропонується збільшити термін збереження місця роботи та середнього заробітку для працівників, які були призвані під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом. Також пропонується поширити право щодо отримання підприємствами, де вони працювали на час призову, компенсацій із бюджету середнього заробітку.

За словами Людмили Денісової, законопроектом також пропонується надавати відстрочку від призову на строкову військову службу для продовження професійної діяльності педагогічним працівникам з повною вищою освітою, основним місцем роботи яких є загальноосвітні навчальні заклади, - за умови повного навантаження на займаній посаді на весь період їхньої роботи за спеціальністю.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua