Кожна родина, яка має пенсіонера чи інваліда, отримає житлову субсидію за новим порядком, - Людмила Денісова
п’ятниця, 19 червня 2015, 16:59

Сьогодні Парламент прийняв за основу та в цілому проект закону України «Про внесення змін до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам)», реєстр. №2676 (доопрац.).

За словами одного з авторів закону, депутата фракції «Народний фронт», голови Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмили Денісової, він встановлює для пенсіонерів, інвалідів та їхніх родин нову процедуру оформлення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Зокрема, непрацюючим пенсіонерам та непрацюючим інвалідам, які зареєстровані у будинку і сім'я яких складається лише з таких осіб, субсидії призначатимуться без звернення громадянина на підставі відомостей від Пенсійного фонду України та інших органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування, отриманих у порядку обміну інформацією.

Непрацюючим пенсіонерам та непрацюючим інвалідам, які зареєстровані у будинку і до складу сім'ї яких входять інші особи - за зверненням громадянина на підставі довідок про доходи зареєстрованих громадян.

У свою чергу, працюючим пенсіонерам та працюючим інвалідам, які зареєстровані у будинку і сім'я яких складається лише з таких осіб або ж до складу сім'ї входять інші особи, субсидія призначатиметься за зверненням громадянина на підставі довідок про доходи зареєстрованих осіб.

«Тобто, для отримання державної підтримки на оплату рахунків за комунальні послуги людині не потрібно самостійно розраховувати, заповнювати, надсилати бланки та зазначати, які доходи вона отримує та з яких джерел. Непрацюючим пенсіонерам та непрацюючим інвалідам – житлова субсидія надаватиметься автоматично, а родинам, до складу яких входять пенсіонер чи інвалід – за довідками про доходи зареєстрованих осіб», - підкреслила депутат «Народного фронту».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua