Людмила Денісова: Верховна Рада підтримала збереження санаторіїв-профілакторіїв при ВНЗ (відео)
вівторок, 2 червня 2015, 17:09

Ухвалений сьогодні парламентом законопроект №1865 дозволить зберегти функціонування 50 санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів та забезпечити роботою понад 1,2 тис. медичних працівників.

Про це повідомила народний депутат фракції «Народний фронт» Людмила Денісова, представляючи законопроект про внесення змін до закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (щодо часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів, реєстр. №1865).

«Одним з основних завдань нашої держави, визначених в Конституції України, є створення умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. І особливо в сьогоднішніх умовах – це забезпечення медичним обслуговуванням наших студентів», - сказала голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

За її словами, саме для студентів були створені санаторії-профілакторії при вищих навчальних закладах, які забезпечують підтримку здоров'я молоді та не допускають загострення і поширення хронічних хвороб.

Людмила Денісова пояснила, що до 2015 року санаторії-профілакторії частково фінансувалися з коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Однак у зв’язку з його реорганізацією, на сьогодні не було передбачено умов для функціонування цих установ.

«Тому народними депутатами України внесено законопроект, який встановлює право студентів на отримання оздоровчих заходів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України шляхом часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів», - сказала Денісова.

«Прийняття закону дозволить молодій людині отримати належні медичні послуги, наприклад, зубопротезування чи медичне обстеження – УЗД за ціною собівартості матеріалів, а не за цінами комерційних закладів», - наголосила голова комітету.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua