Людмила Денісова: Парламент має ухвалити законопроект, який дозволить підвищити пенсії для громадян
понеділок, 1 лютого 2016, 13:19

Верховна Рада має ухвалити законопроект №3203 "Про внесення змін до статті 40 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо порядку визначення заробітку для обчислення пенсії", який дозволить підвищити пенсії для громадян.

Про це заявила народний депутат фракції  "Народний фронт", голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова під час Погоджувальної  ради.

За її словами, цього тижня розглядатиметься дуже важливий законопроект, який стосується громадян, які набули в цьому році право на призначення пенсій.

"Законопроект №3203, який надає можливість нашим громадянам право скористатися нормою про призначення пенсій, яка діяла до 1 січня 2016 року. Вона стосується того, щоб люди могли надати довідки про заробітну плату за період їх роботи до 30 червня 2000 року", - сказала Денісова.

Як зазначила голова комітету соціальної політики, такою можливістю скористалися 50% пенсіонерів: "і це надало змогу суттєво підвищити їм пенсії.

"Ми пропонуємо Верховній Раді  прийняти даний законопроект за основу та в цілому, і дуже просимо перенести його розгляд з кінця дня 4 лютого на першу половину 2 лютого, щоб Президент встиг підписати його і люди мали змогу скористатися цією нормою", - закликала народних депутатів Людмила Денісова.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua