Максим Бурбак: ЦВК треба якнайшвидше оновлювати (відео)
понеділок, 9 липня 2018, 12:02

"Народний фронт" зацікавлений в якнайшвидшому оновленні складу Центральної виборчої комісії і незволіканні з вирішенням цього питання.

Про це під час Погоджувальної ради наголосив керівник фракції Максим Бурбак.

"Ми - за оновлення складу ЦВК, тому що до президентських, і потім парламентських, виборів маємо підійти вже з легітимним, працездатним Центрвиборчкомом. До того ж у нас "зависли" вибори у деяких ОТГ. Тому ще раз наголошую – склад ЦВК треба оновлювати. І не зволікати", - сказав він.

"Але ситуація, коли подання Президента містить 14 кандидатів на 13 посад членів ЦВК, - щонайменше незрозуміла. Вийти з неї можна лише через нове подання Президента - з тринадцятьма прізвищами на тринадцять вакансій", - наголосив він.

Максим Бурбак підкреслив, що "Народний фронт" підтримує  вимогу про представництво всіх фракцій і груп у складі нової ЦВК.

"Це відповідає принципам Парламентської асамблеї Ради Європи. І це необхідно зробити, щоби уникнути пропагандистських маніпуляцій, особливо в іноземних ЗМІ. Щоб потім з телеефірів ніхто не говорив, що вибори нелегітимні, недемократичні, бо проведені ЦВК, яка обрана в недемократичний і непрозорий спосіб", - наголосив він.

"Так, діюче виборче законодавство не передбачає такого квотного представництва, але й не забороняє його. Проте "Народний фронт" завжди стояв і стоятиме на засаді проведення вільних демократичних виборів. Щоб не було навіть натяків на можливість узурпації ЦВК в одних руках, однієї політичної сили", - підкреслив керівник фракції.

Під час виступу він також зазначив, що фракція підтримує пропозицію щодо внесення правки в закон про Антикорупційний суд про підсудність новому суду справ, спрямованих в інші суди до моменту створення Антикорупційного суду.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua