Максим Бурбак: Вступ до ЄС і НАТО є стратегічними пріоритетами України (відео)
понеділок, 12 березня 2018, 12:34

«Народний фронт» вважає очікуваним та правильним рішенням НАТО визнання за  Україною статусу країни–аспіранта Північноатлантичного альянсу.

Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак на Погоджувальній раді.

«Це очікуване і правильне рішення. «Народний фронт» послідовно визначає вступ до НАТО як стратегічний пріоритет України. Наші союзники у Північноатлантичному альянсі повинні усвідомлювати, що членство України в НАТО – це не так питання безпеки України, як запорука безпеки і миру в Європі та у світі загалом», - наголосив він.

«Для приєднання України до НАТО потрібна політична воля Альянсу. Так само має бути розуміння того, що з Україною НАТО однозначно стане сильнішим», - додав Максим Бурбак.

Керівник фракції також наголосив, що Україні для повного членства необхідно завершити чимало реформ.

«На шляху до НАТО нас також чекає немало роботи. Нам необхідно завершити антикорупційну реформу і створити незалежний антикорупційний суд. Нас чекає реформа сектору оборони і ВПК, ухвалення закону про нацбезпеку, який, окрім реформи системи управління оборонного сектору, передбачає, що вступ до ЄС і НАТО є нашими стратегічними пріоритетами», - наголосив він.

«Треба визнати, що завдяки політичній волі і рішучості дій уряду та коаліції одразу після Революції гідності ми неймовірно просунулися у напрямку до набуття членства в НАТО. «Народний фронт» і надалі робитиме усе необхідне, аби Україна найближчим часом стала членом НАТО. Це абсолютно можливо, і ми докладемо для цього усіх своїх зусиль», - підкреслив Максим Бурбак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua