Мартиненко і адвокати просять підтримати відвід скандального судді Бобровника
п’ятниця, 21 квітня 2017, 20:54

Микола Мартиненко і адвокати просять задовольнити клопотання про відвід скандального судді Бобровника і призначити будь-якого іншого суддю на розгляд справи.

"Ми повинні зробити судову систему, якій будуть довіряти наші громадяни. І що ми будемо казати нашим громадянам, коли елементарне питання на прохання захисту ми вирішити не можемо? Тим більше ми всі прекрасно знаємо моральні, точніше аморальні, якості цього судді", - сказав Мартиненко під час судового засідання.

"Я у 2015 році я склав депутатський мандат для того, щоб провести неупереджене розслідування по тим справам, по яким мене звинувачували. Я не хочу, щоб це розглядав суддя Бобровник. Довіри цьому судді не буде", - наголосив він.

Мартиненко зазначив, що напередодні звернувся до послів країн "Великої сімки", повідомивши їм, що його справу розглядатиме саме суддя Бобровник.

Адвокат також наголосив, що ні про який автоматичний вибір судді мова не йдеться, оскільки вчора було відомо, хто саме буде розглядати справу Миколи Мартиненка.

"Ще вчора ми знали, що цю справу буде розглядати суддя Бобровник", - сказав він.

За словами адвоката, із засобів масової інформації відомо, що проти судді Бобровника порушена кримінальна справа.

Крім того він повідомив, що подав заяву проти судді Бобровника за винесення завідомо неправосудного рішення.

"Всі ці факти свідчать на користь того, що суддя Бобровник не може розглядати це кримінальне провадження", - сказав адвокат.

"Я розумію, що сьогодні п'ятниця, що іншим суддям буде важко розглядати це клопотання, однак, виходячи з того, що журналісти розмістили інформацію стосовного того, що суддя Бобровник деяким чином вживає алкогольні напої у своєму кабінеті, виходячи з того, що сьогодні п'ятниця і є сумніви, як би так сказати, щодо винесення правосудного рішення з цього приводу, саме тому я прошу суд задовольнити це клопотання. Ми приймемо будь-якого іншого суддю, крім Бобровника", - наголосив він.

Після цього суд взяв перерву для розгляду клопотання.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua