Мета Росії - через «Північний-потік-2» захопити і повністю контролювати газовий ринок ЄС, - Арсеній Яценюк під час дискусії КБФ (відео)
п’ятниця, 19 червня 2020, 16:10

«Це в інтересах ЄС – зупинити геополітичний проект «Північний потік». Вітаємо зусилля США ввести санкції проти тих, хто мають будь-який стосунок до його будівництва», - наголосив Голова Київського Безпекового Форуму, Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час онлайн дискусії КБФ 19 червня.

«У Росії є дві цілі. Її мішень – це європейський газовий ринок. Ідея Росії – захопити і повністю контролювати ринок ЄС, і створити обмеження шляхом будівництва «Північного потоку-2». Ще одна ціль, якої Росія дуже прагне, - обійти Україну та фактично знищити українську газотранспортну систему, як і ГТС Польщі та Словаччини», - наголосив він.

Окрім того, за словами Арсенія Яценюка, ідея Росії – підірвати відносини між США та Європейським Союзом: «Ціль Росії не має жодного відношення до бізнесу – це питання геополітики».

Голова КБФ також наголосив, що Україна цінує рішення Сполучених Штатів накласти санкції на «Північний потік-2»: «Завдяки цьому рішенню нам вдалося підписати контракт на транзит газу. Він далеко не найкращий, але нам вдалося підписати цю транспортну угоду з РФ».

Арсеній Яценюк також висловив вдячність представникам Групи підтримки України в Конгресі США, які направили листа до Держсекретаря США із закликом застосувати санкції проти російських підприємств, якщо вони намагатимуться завершити будівництво «Північного потоку-2».

«У нинішніх обставинах Європі важливо усвідомити, що це в інтересах ЄС – зупинити цей геополітичний проект. Ми покладаємося на зусилля США ввести санкції проти тих, хто мають будь-який стосунок до будівництва цього антиєвропейського, антиукраїнського та антиамериканського проекту, який підриває енергетичну незалежність. Це – «Північний потік-2», - наголосив Арсеній Яценюк.

Онлайн дискусія Київського Безпекового Форуму: «Санкції проти російського агресора та нові можливості для України» проводиться Київським Безпековим Форумом організована Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua